Badminton Federasyonu Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü dolayısıyla 14 Mart 2020 tarihinde durdurduğu faaliyetlerin ilk adımını atıyor. 

Badminton Feserasyonu Yönetim Kurulu, spor salonlarının kapalı olması nedeniyle sorumluluk kendilerine ait olmak koşuluyla sporcuların 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren açık spor alanları ve açık spor tesislerinde antrenman yapma iznine onay vermiştir. 
Federasyon Başkanı Fırat Deniz, yaptığı açıklamada ilk adım olarak belirledikleri bu başlangıcın her şeyin yolunda gitmesi durumunda faaliyetlerin kademeli olarak normalleşme sürecine ulaşacağı bir süreçle devam edeceğini belirtti. 
Spor Dairemiz ve Bilim Kurulu ile de devamlı temas halinde olduklarını söyleyen Federasyon Başkanı Deniz, üye kulüplerin bu kademeli antrenmanlara başlama sürecine çok olumlu baktıklarını ve bu süreci desteklediklerini söyledi. 
Önümüzde çok uzun bir yol olduğunu belirten Başkanımız Deniz, hiçbir sporcuyu riske atmadan en uygun zamanlarda adımların atılacağını ve sağlıklı koşullar oluşması koşuluyla ilerideki adımların ne zaman nasıl ve ne şekilde atılacağını en az risk olacak şekilde kulüplere ve sporculara duyuracaklarını belirtti.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu