K-Pet Süper Play out son maçında ligden düşecek 3.takımın belirleneceği maçta Esentepe’yi 1-0 mağlup eden Binatlı Süper ligde kalan takım olurken, Esentepe sezon başı çıktığı Süper ligden düşen takım oldu. Dolu tribünler önünde oynanan maçta daha etkili olan taraf inatlı olurken, Esentepe’den Hasan Sungur maçın 74.dakikasında gördüğü kırmızı kart neticesinde takımını yalnız bırakan isim oldu.

Yer: Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı
Hakemler: Fehim Dayı, Ahmet Özkurtuluş, Ömer Doğru
Binatlı: Salih, Zihni, Alaettin, Muammer, Barkın, H.Taşçı, Abdullah, Yunus, Victory(68.Dk M.Neşe)Vinicius(90.Dk Burak)Sergio(81.Dk Mustafa)
Esentepe: Ali, Efoza, Mahmut, Vurkan(73.Dk Mustafa)Şahin, Uğurcan, Yakup, Kağan(65.Dk Muhammed)Junior, Hasan, Hüseyin(46.Dk Şükrü)
Goller: 20.Dk Muammer(Binatlı)
Kırmızı kart: 74.Dk Hasan(Esentepe)

10. dakikada gelişen Binatlı atağında Victory’nin soldan ortasında topla buluşan Sergio’nun şutunda top kalecinin kontrolünde direğin yanından dışarı gitti.
20. dakikadaki Binatlı atağında Vinicus’un ceza alanı içinden sert şutunda kaleciden dönen topu Muammer ağlara yollayarak Binatlı’yı 1-0 öne geçirdi.
40. dakikada Esentepe’den Junior’a yapılan faul sonrası ayni futbolcunun kullandığı atışta top yan ağlarda kaldı.
47. dakikadaki Esentepe atağında Eloza topla rakip ceza alanına girdi. Biraz da yavaş hareket edince rakip defansında müdahalesi ile istediği gibi vuramadı ve topu dışarı attı.
54. dakikada Binatlı’dan Sergio’nun kale çizgisine kadar inip geriye çıkardığı topu defans uzaklaştıramadı. Topa son vuran Victory oldu ancak kaleci Ali ayakları ile topu uzaklaştırdı.
55. dakikada Binatlı takımından Vinicius’un sert şutunda top önce üst direğe sonra yere vurarak kalecinin kucağında kaldı.
63. dakikadaki Esentepe atağında Eloza’nın pasında Junior topa çok sert vurdu. Ancak kaleci Salih mükemmel uzandı ve topu kornere attı.
74. dakikada rakibine sert bir harekette bulunan Esentepe’den Hasan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
81. dakikada Binatlı’dan M.Neşe rakip yarı alanın ortasından aldığı topla kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu kalecinin kucağına atarak mutlak bir golü kaçırmış oldu.
Maç da bu skorla sona erdi ve Binatlı Süper Ligde kalırken Esentepe bir alt lige düşen takım oldu.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu