KKTC Bisiklet Federasyonu tarafından üç yıldır gerçekleştirilen ve sadece ülke içinde değil yurt dışındaki takımlar ve sporcular tarafından da merakla beklenen Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun bu yıl yapılmasının tehlikeye girdiği öğrenildi.
Bisiklet Federasyonu yönetiminin Eylül ayı sonunda görev süresinin dolması, yeni yönetimin henüz göreve gelmemesi nedeniyle henüz 4. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun hazırlıkları başlamadı. Elde edilen bilgilere göre her ihtimale karşı Bisiklet Federasyonu tarafından bir komite oluşturduğu ve olası bir durumda Bisiklet Turu için çalışmalara başlayabilecekleri belirtildi.
Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun gerçekleşmeme sebeplerinden en önemlisinin ise maddi sıkıntılar olduğu belirtildi. Elde edilen bilgilere göre gerek seçim yasakları gerekse bütçedeki sıkıntı nedeniyle Bisiklet Federasyonu yönetiminin geçtiğimiz yıl düzenlenen 3. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na yapılması gereken katkıyı alamadığı ve henüz borçlarını kapatamadığı öğrenildi.
Bisiklet Federasyonu’ndan ismini açıklanmasını istemeyen bir yetkili, devletin bu konuda tavrının net olarak ortaya koyması gerektiğini belirterek “eğer bu tur yapılmaya devam edilecekse bize ne kadar katkı yapılacağını söylemeleri lazım. Bize 300 bin de verseler biz bu turu yine yapabiliriz” dedi.
Geçtiğimiz yıl yapılan Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet turunda, 12 ülkeden 17 takımın sporcusu yer almıştı. 3 gün ve 3 ayrı etaptan oluşan yarışlarda 380 kilometre koşulmuş ve Bayrak Televizyonundan da yarışın tüm etapları canlı olarak verilmişti. 
Geçtiğimiz yıl 9-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışlar için tarihin yaklaşması nedeniyle geçmiş turlara katılan ülkelerin takım sorumlularının Bisiklet Federasyonu’na mesaj göndererek yarış tarihini sodukları ve tarihlere göre plan yapmak istedikleri de gelen bilgiler arasında. 
Yüzlerce sporcu ve ailelerin kuzey Kıbrıs’a gelmesi ve ülkenin doğal güzellikleri yanında ülkenin de tanıtımına katkı sağlayan böylesi uluslararası bir organizasyonun ülke tanıtımına katkısının da büyük olduğu vurgulanıyor.
Geçtiğimiz üç yıl yapılan 3. Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman da katılarak organizasyonun büyüyerek devam etmesini temenni etmiş ve destek vermişlerdi. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu