U 15 Ligi takımlarından Çanakkle u15 takımı oyuncuları geçtiğimiz hafta oynanan Maraş U15 maçı sırasında üzücü bir forma krizi yaşadı. 

Kulüp yönetimi verdiği formaları genç futbolculardan geri istedi genç futbolculardan üşüyoruz deyip vermek istemeyince, Çanakkale U15 takımı sorumlusu Süleyman Özkoç ve Çanakkale yönetimi arasında gerginlik patlak verdi.
Çanakkale U15 takım sorumlusu Süleyman Özkoç, U15 karşılaşmasında Çanakkale yönetiminin genç futbolcular üstünde olan forma tutumunu eleştirdi. Özkoç, Çanakkale yönetiminin U15 takımına forma verdiğini fakat bunu maçtan sonra geri istediklerini söyledi ve bu tutumu eleştirdi. Özkoç şunları kaydetti”: Sezona başlarken takımın eksikliklerini karşılamak için kendim gönüllü oldum ve her türlü fedakârlık ve desteği sundum. İki set forma yaparım dememe rağmen bana Çanakkale yönetiminin formalarını kendilerinin vereceğini söylediler. Bende gerek sponsor desteği olabilir gereksede yönetimin tercihine saygı duymak açısından hiç sorgulamadım. Fakat maçtan sonra soğuk havada formayı geri istemeleri çok ayıp ve kabul edilebilir değildir. Eğer biz çocuklara formayı hediye edemiyorsak, çocuk evine gidip o formayı ailesine gösteremiyorsa bu futbol sevgisini ve kulüp sevgisini nasıl aşılacağız? dedi.
Son derece soğuk bir havada ve soyunma odasında çocuklardan ısrarla formaların geri toplanmasının çocuklarda yarattığı üzütüntüye vurgu yapan Özkoç, “ Çocuklar maça çıkmak istemediler, alsın formaları kendilerine kalsın dediler. Sahada bu arma için savaşan çocuklara bu mentalite ile yaklaşılırsa ve ben ne dersem o olur mantığı ile hareket edilirse nasıl bu çocuklar futbolcu olacak?” diye sordu. Kendilerinin her şeye rağmen ne kulüp ne de kulüp başkanını çocuklara kötülemediklerini ve dolduruşa getirmediklerini söyleyen Süleyman Özkoç fakat hafta sonu bu çocuklara formaları geri vermezler ise maça çıkmayacaklarını söyledi. Özkoç son olarak bir set forma için bu çocukları kırdıklarını ve bunun üzüntüsü içinde olduğunu belirtirken bu şekilde yöneticilik ve başkanlık olmaz” dedi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu