Dün gazetemizde çıkan haber sonucunda TMK Okulu Müdür Vekili Yener Cansever konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu. Okul takımının turnuvada yer alması için elimden geleni yapacağım dedi.
Kendisinin öyle bir kararı olmadığını dile getiren Cansever, çocukların spor hakkını almak bizlere yakışmaz diyerek, biz sadece okul saatleri içerisinde antrenman yapmalarının doğru olmadığını ve öğretmelerin ve öğrencilerin ders düzenini bozduğunu dile getirdim. Spor yazarı Saldıray Güvener’in yanlış bilgi alması sonucu haberde düzeltme yapılması gerektiğini de öne sürdü. Alınan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Cansever, okul takımının da turnuvada yer alması için elinden geleni yapacağını dile getirdi. TMK okul Müdür vekili Yener Cansever’in yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı.
“Okulumuz lise futbol takımının bu yıl benim tarafımdan kurulmasına izin verilmedi “ diye çıkan haberi üzülerek okudum. Sosyal medyada bu haberin paylaşılması da beni derinden üzmüştür. İşin aslı şu şekildedir. Okulumuzun futbol takımı vardır ve yeniden kurulmasını gerektirecek bir durum yoktur. Söz konusu olan durum antrenmanların sabah ders saatleri içerisinde yapılmasına müsaade etmediğimdir. Diğer spor branşlarında ve sosyal kültürel aktivitelerde olduğu gibi ders saatlerinin dışında çalışmak kaydı ile okulumuzun futbol takımının turnuvaya katılımında hiçbir engel olmadığını tüm imkanlarımızla öğrencilerimizin yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim dedi’’.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu