BRT 1HD’de, Tonguç KOTAK ve TAHİR Topaloğlu’nun birlikte hazırlayıp sundukları Potanın Nabzı’nın bu haftaki konukları 29 yıl önce KKTC’ye transfer olan ve burada kalan Miraç Çek, Tamer Bolat ve Hakan Kocaman oldu. Miraç Çek, Tamer Bolat ve Hakan Kocaman 29 yıl önce ülkeye gelen ve burada yaşamlarını sürdüren üç isim de geldiklerinden dolayı doğru karar verdiklerini belirtirken, eski dönemde hem kaliteli maçlar oynandığını hem de salonda seyircinin olmasına dikkat çektiler.
Çek: 29 yıldır buradayım
Basketbol yaşantısını Ankara’da sürdürürken 1992 yılında o dönem Akdeniz Garanti Bankası’nın koçu Mehmet Doğanöz vasıtasıyla transfer edilerek KKTC’ye geldiğini açıklayan Miraç Çek, “Mehmet hoca, Ankara’da bizi izleyim KKTC’ye transfer etti. Akdeniz Garanti Bankası’nda oynadığım dönemde yılda 35-40 maç oynardık. Hem birinci lig hem de ikinci lig vardı. Bir dönem sonra KKTC vatandaşı oldum ve Milli formayı çok kez giydim. O dönemde KKTC’li sporculara destek olurduk. Şimdi KKTC’ye gelen yabancılar daha çok yük çeker ama yerli isimlere fazla destek olmazlar. Eskiden daha iyi yerli isimler katkı verirdi. Özgüvenleri yüksekti. Şu anda takım sayısı az yabancılar daha baskın oluyor. Bizim dönemimizde Yakın Doğu ile Türkiye’de Üniversiteler Ligi’nde beşinci olduk. Burada evlendim, vatandaşım ve ailemle de burada olmaktan da onur duyuyorum.“açıklamasını yaptı.
Bolat: Burayı vatan bildim
29 yıl önce Kıbrıs Kredi Bankası tarafından abisi Erhan Bolat ile transfere dilen Tamer Bolat “geliş o geliş” diyerek burada kendine bir yaşam kurduğunu, evlendiğini ve basketbolun içinde kaldığını söyledi. Bolat, “O dönem Kredi Bankası’nın başında Hüseyin Özgürgün vardı. Hüseyin Özgürgün, ayni üniversiteden mezun oldukları abim Erhan Bolat’a takım kuracağını ve burada oynamasını söyledi. O da kabul etti ve beni de transfer ederek macera başladı. Eylül 1992’de KKTC’ye geldim ve 2021 burada devam ediyorum. Burayı vatan bildim. Burada eşimle tanışıp evlendim, çocuklar burada doğdu. Bir şekilde Basketbolun içinde kaldım. Bazı dönemler antrenör olarak görev aldım şimdi de Basketbol Federasyonu’ndayım. Bu ülkeye borcumu böyle ödüyorum.”dedi.
Kocaman: Ankara’dan geldim ve hiç gitmedim
Programnın diğer konuğu olan Hakan Kocaman da Miraç Çek ve Tamer Bolat gibi o da 28-29 yıl önce KKTC’ye transfer olduğunu ve ondan sonra da buradan bir yere ayrılmadığını açıkladı.
Kocaman, Ben de Ankara’dan buraya transfer oldum. Miraç ile beraber oynuyorduk. Mehmet Doğanöz hocanın bizi denemesi ile başlayan bir hikaye başladı. Daha sonra Kredi Bankası adına Tamer Bolat’ın abisi Erhan abi beni arayarak KKTC’ye davet etti ve geldim. 29 yıldır da buradayım. İlk geldiğim dönem Kredi Bankası sonra ETİ ve son olarak da Kaner’de oynadım. Burada basketboldan da arkadaşlardan da büyük keyif aldım. KKTC’de olmaktan da son derece mutluyum. Basketbol oynamayı da özlüyorum.”diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Kasimoglu