Futbol oynamaya özgürlük” sloganı ile düzenlenen şampiyona, iki grupta 8 takımın  mücadelesiyle 11 Haziran’a dek sürecek.
 Dün akam gerçekleştirilen açılışta, üzerinde şampiyonaya katılan federasyonların bayrakları ile Conifa'nın North Cyprus'un logosu bulunan şampiyonanın simgesi top saha ortasında yer aldı.
 Turnuvanın açılışına Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, bazı milletvekilleri ve parti başkanları katıldı. Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER)'in dans gösterisi ile devam eden açılış seremonisinde iki küçük futbol severin paslaşmaları eşliğinde  baterist Barış Batman davul şovu sahne aldı.Mozart'ın Türk Marşı yorumu ile sahne alan 3Ntrio grubu ise futbol severlere müzik ziyafeti yaşattı.
Tanınmış sanatçılardan  Tolga Erzurumlu ve Fikri Karayel'in hazırladığı şampiyona bestesi ise ilk kez yine Fikri Karayel'in yorumu ile açılış seremonisinde seslendirildi.

Öte yandan KKTC Milli Takımı Conifa Euro 2017'ye galibiyetle başladı. 
 Lefkoşa Atatürk Stadyumu’ndaki Conifa Euro 2017 açılış maçında, KKTC ile Karpatalya karşı karşıya geldi. KKTC Milli Takımı karşılaşmayı Mustafa Yaşınses’in gölüyle 1-0 kazandı.

Ayrıntılar VATAN'da
Kaynak: T.A.K.

Editör: Mehmet Kasimoglu