AKSA Süper Lig’de 5.haftanın açılış maçında iki ezeli rakip Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu karşı karşıya geldi. Güzelyurt Üner Berkalp Stadı’nda oynanan batı derbisinde gülen taraf 3-0’lık skorla Binatlı oldu.
Yer: Güzelyurt Üner Berkalp Stadı
Hakemler: Kerem Eran, Abdullah Genç, Ali Akçınar, Hüseyin Eyyüpler
Binatlı: Yunus, Sertaç, Berkem, Mehmet Neşe, Ali Özbahar, İsmail Kone, Fikri, Mustafa Süzgen, Abdullah, Darbaz, Alattin
Baf Ülkü Yurdu: Erdoğan, İbrahim Hatay, Hüseyin Hürben, Hasan Sedatgil, Osita, Yusuf, Berk, Mustafa Gardiyanoğlu, Osman, Onur, Ömer
Goller: 24’(P) İsmael Kone, 25’Ali Özbahar, 45’Mustafa Süzgen (Binatlı)
Sarı Kartlar: 42’Mustafa Süzgen, 52’Yunus Yeşilırmak, 54’Abdullah Umut, 62’Berkem Korbay, İsmael Kone (Binatlı), 21’İbrahim Hatay, 65’Onur Konuğuş, 73’Mustafa Yorulmaz (BÜY)
AKSA Süper Lig’de 5.hafta, Güzelyurt’ta oynanan batı derbisiyle başladı. Ligde istediği sonuçları alamayan Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu, 5.haftanın açılış maçında kozlarını paylaştı. İyi bir kalabalık futbol sever önünde oynanan mücadeleyi 3-0 gibi net bir skorla kazanan sarı yeşilli Binatlı oldu. 
Karıncalar, 23.dakikada Berkem Korbay’ın penaltı vuruşunda kaleci Erdoğan Nay’ı geçemezken, bu pozisyondan 1 dakika sonra orta hakem Kerem Eran yine penaltı noktasını gösterdi. Bu kez atışı kullanan İsmael Kone, takımını 1-0 öne geçirdi. Golden kısa bir süre sonra Berkem’in ortasında Ali Özbahar’ın kafa vuruşu filelere giderken, 45.dakikada ise sahneye Mustafa Süzgen çıktı ve topu filelere göndererek ilk devrenin sonucunu tayin etti.
İkinci devrenin ilk 20 dakikalık bölümünde Baf Ülkü Yurdu farkı kapatma adına pozisyonlar üretse de Binatlı kalecisi Yunus’u geçemedi. Mücadelede başka gol olmadı ve derbiyi kazanan Binatlı oldu.
Binatlı, Teknik Direktör Kemal Yürekli ile çıktığı ilk maçtan 3 puanla ayrılırken, ligde de ilk puanlarını aldı. Baf Ülkü Yurdu ise 5.hafta sonunda 2 puanda kaldı.
Fotoğraflar: FOTO USAL
 

Editör: Mehmet Kasimoglu