Yonpaş Dumlupınar Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, kendilerine Nisan ayı sonuna kadar düzenli maç ve antrenman yapacak şekilde bir hedef ve program belirlediklerini söyleyerek, bu şekilde devam edeceklerini belirtti. 
Devecioğlu, mevcut süreçle ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:
“Sekiz haftalık bir antrenman süreci geçirdik. Oyuncularımın katılımı gayet iyiydi. Bazen haftanın beş günü, bazen de günde iki kez olmak kaydıyle antrenmanlarımızı yapıyoruz. Mevcut durumu fırsat bildik. Yeni kurulmuş bir takımız. Genç oyuncularımız çok fazladır. Hem bu gençlerin gelişimi için, hem de önümüzdeki sezon düşündüğümüz oyun mentalitesini oturtmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Maçlarımıza başladık. Haftaarası takım bulmak zor. Ancak haftasonunda maçlar yapmaya devam ediyoruz.”
“Ocak ayı turnuva olabilir”
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan Afrika kökenli futbolculardan oluşan bir takımla ve daha sonra Yenicami ve Esentepe’yle maçlar yaptıklarını belirten Devecioğlu, sekizinci hafta sonunda, yani ocak ayı içerisinde belki bir turnuva yapma düşüncesinde olduklarını kaydetti.
İyi gidiyoruz
Antrenmanlara başlayan takımlarla birlikte belki bir lig şeklinde de organizasyon fikri de olduğunu ifade eden Devecioğlu, şöyle devam etti: “ Şu ana kadar iyi gidiyoruz. Ancak covid-19 vaka sayılarının nasıl gideceğini bilmiyoruz. Kulüp ve takım olarak hijyen, mesafe konularına dikkat etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince futbolcularımıza maksimum seviyede gelişim ve performans olarak kayıp yaşamamaları için çalışıyoruz. Sezon başı kiralamayı düşündüğümüz oyuncularımızı da tekrar kendi bünyemize çağırdık. 26-27 kişilik bir kadromuz oluşmuştur. Antrenman sahamız çok iyi bir zemine sahiptir. Bundan dolayı yönetimimize de teşekkür ediyorum. Ayrıca spor psikoloğumuz, gelişim amaçlı olarak hafta iki gün aktif görev alıyor. Diyetisyenimiz sürekli kontrollerini yapıyor.” Bu arada Yonpaş Dumlupınar, yaptığı son iki özel maçı da kazandı. Yenicami’yi 5-2 yenen sarı kırmızılılar, geçen haftasonu ise konuk ettiği Esentepe’yi 5-0 yendi. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu