Çetinkaya’nın dün akşam gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda oylama sırasında yaşanan gerginlikte söz alarak “benim istifa etmem durumunda yönetime talip olan bir grup varmı” diye sordu. Var cevabının verilmesi üzerine “olay bitmiştir ben ve yönetimim istifa etmiştir. Konu kapanmıştır” dedi.

Çetinkaya Kulübünün dün akşam gerçekleştirilen genel kurulunda başkan Bülent Dizdarlı başkanlıktan istifa ettiğini açıkladı. Dizdarlı genel kurul sonunda oylama sırasında çıkan gerginliği yatıştırmak için kürsüye gelerek “ben başkanlığı bırakırsam bu görevi alacak hazır olan bir arkadaş ya da grup var mı” diye sordu. Sorusuna bir grup tarafından evet cevabı verilince “o zaman ben Bülent Dizdarlı oalrak başkanlıktan istifa ettim. Konu kapanmıştır. Tartışmaya da gerek yoktur diyerek istifa ettiğini açıkladı. 
Genel kurulda başkan Bülen Dizdarlı bu süreçte küme düşme konusunu gündemde tutmadığını sadece sağlık konusunun gündemde tuttuğunu belirterek bunun da arkasında olduğunu kaydetti. “başkanlığım süresince, sadece kendimizi düşünmedik. Biz UEFA’ya 3 mektup yazıp 3 cevap aldık. Sadece Çetinkaya olarak bizi kabul etsin diye yapmadık.  Kıbrıs Türk kulüplerinin haklarının yendiğini vurguladık ve her mektupta da haklılığımız artıyor” dedi.
Maçların oynanması durumunda kendisinin bu sürece dahil olmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Dizdarlı “Ben bu yetkiyi federasyon eğer oynatırsa diye isterim. Ha verilmezse de hiç gücüme gitmez. Ben bu saatten sonra tükürdüğümü de yalamam. başkanlıktan ayrıldıktan sonra kavgam da daha büyük olur” dedi. 
Bülent Dizdarlı takımın antrenmanlarına izin vermesinin hata olduğunu belirterek “Ben antrenmanları başlatmakla büyük bir hata yaptım. Eğer karar almayı bir hafta da ertelerseniz yarın sabah antrenmanları durudururum” dedi. 
Mehmetali Özgürgün
Genel kurulda konuşan Mehmetali Özgürgün ise oğlunun da futbolcu olduğunu belirterek “Ben oğluma git futbol oyna diyemem. Çetinkaya küme düşecekse birinci lige düşecek. Düşerse geri gelir. Ama giden sağlık geri gelmez” diyerek ligin oynanmasında federasyonun ısrarını anlamadığını söyledi ve gerek yönetim gerekse ebevyn olarak bu sorumluluğu alamayacağını kaydetti. 
Eski Başkan Meriç Erülkü
Çetinkaya kulübü eski başkanlarından Meriç Erülkü ise konuşmasında liglerin başlamasıyla ilgili çok yanlış bir karar alındığını vurgulayarak “Biz federasyonun üyesiyiz. Ligden çekilmek yerine federasyondan çekilelim. Ligden çekilme sadece bize zarar verecek. Ama federasyondan çekilmek çok daha farklı sonuçlar doğuracak” dedi. Erülkü “Federasyondan çekilmeyeceksek lige başlayalım. Önlemlerimizi alalım” önerisi yaptı. Erülkü konuşmasında “KOP’a kaydımızı yapmak için de girişim yapalım. Bunu da daha sonra başlatırız” dedi.  
Arman Ratip
Çetinkaya’nın önde gelen isimlerinden Arman Ratip ise Çetinkaya’nın düşeceğine inanmadığını belirterek “Çetinkaya efsane bir takımdır. Ligden çeklince nolacak. Küme düşecek ve para cezası da alacak. Ama oynayarak düşersek de düşeriz. Ama  sadece düşeriz.  Şerefimizle düşeriz” dedi. 
Tözün Tunalı
Çetinkaya kulübü eski başkanlarından Tözün Tunalı ise federasyonun ligleri oynatmaktaki ısrarını anlamadığını belirterek “Liglerin oynanmaması için mahkemeye başvurup ara emri alalım. Gerekirse bireysel olarak mahkemeye başvuralım” dedi. 
Erhan Soykut
Çetinkaya’nın önde gelen önemli isimlerinden Erhan Soykut ise bütün şartların liglerin ertelenmesi yönünde olduğunu belirterek “Bu konuda neden Kulüpler Birliği toplanmıyor. Hepsinin durumu ekonomik olarak kötü” dedi.
Eski Başkan Hasan Macila
Kulübün eski başkanlarından Hasan Macila “Çetinkaya 6. Veya 7. sırada olsaydı bu tartışmaların hiçbiri olmayacaktı. Çetinkaya’nın kötü durumda olması nedeniyle bunu fırsat bildiler ve temizleyelim Çetinkaya’yı dediler. Ben buna inanıyorum” diyerek gönderme yaptı. “Çetinkaya olarak bir tek biz oynamıyoruz. Çekildik küme düşmeye razıyız demek doğru değil. Takımımız antrenmanlarına devam ediyor. Biz çekiliyoruz demek yerine alnımızın teriyle düşelim” diyen Macila “Çetinkayanın zor durumda olması herkesin ağzına sakız oldu. Sanki biz kümede kalalım diye böyle bir itiraz yaparız gibi oldu. Biz bu oyuna gelmeyelim hazırlıkları yapalım ve çıkıp maçlarımızı oynayalım. Düşeceksek de düşelim” dedi. 
Eski Başkan Cemal Bulutoğulları
Çetinkaya kulübünün önemli başkanlarından Cemal Bulutoğluları ise “Bize bir bayrak verildi ve biz bu bayrağı sonuna kadar götürmeliyiz. Hiçbirimizin ligden çekilmeye yetkisi yoktur.  Mezardaki büyüklerimiz bizi hesaba çeker. Bu kulübü kimse ligden çekemez” diyerek itiraz etti. Bulutoğluları “Çetinkaya’nın ligden çekilmesi demek ligin durması demektir. Çıkarız erkek gibi oynarız düşeceksek da düşeriz” dedi. 
Çetinkaya genel kuruluna konuşmalardan sonra 5 dakika ara verilerek oylamaya geçildi. Bu sırada yaşanan gerginlik nedeniyle başkan Bülent Dizdarlı söz isteyerek kürsüye çıktı “gerginliğe gerek yok. Bu konuyu konuşarak da halledebiliriz. Samimi olarak soruyorum benim ayrılmam durumunda başkanlığı veya yönetimi devralacak bir arkadaş yada grup varmı?” Diye sordu. Bir gruptan evet cevabı gelince “o zaman ben Bülent Dizdarlı olarak şu andan itibaren istifa ettim. Konu kapanmıştır. Tartışmaya da gerek yoktur” dedi. 
Çetinkaya genel kurulu 2 Haziran Salı akşamı
Çetinkayanın yapılan olağanüstü genel kurulunda Başkan Bülent Dizdarlı’nın istifa etmesi sonrası genel kurulda seçimli genel kurulun 2 Haziran Salı akşamı saat 18.00’de yapılması kararı alındı. Dr Bülent Dizdarlı’nın istifası sonrası Ceran Tunalı’nın aday olduğu ve Salı akşamı tek başkanı adayı olarak genel kurulun karşısına çıkacak.
Yeni Aday Ceran Tunalı
Çetinkaya’da Başkan Bülent Dizdarlı’nın yeni aday varmı sorusu üzerine Ceran Tunalı’nın aday olduğunu belirtmesinden sonra yönetimi toplayan Bülent Dizdarlı, Salı akşamı olağanüstü genel kurul kararı alarak toplantıyı sonlandırdı. Yeni Başkan
Adayı Ceran Tunalı verdiği ilk demeçte, idealleri arasında Çetinkaya Başkanlığının olduğunu fakat bu kadar erken bu göreve soyunacağını tahmin etmediğini söyleyerek, ekibi ile bu göreve hazır olduklarını ve takımı layık olduğu yere taşımak için çok çalışacaklarını söyledi.

Editör: Mehmet Kasimoglu