K-Pet Süper ligin 14.hafta açılış maçında son haftaların formda takımı Çetinkaya, Lider Yenicami karşısında yenik duruma düşmesine rağmen karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak puanını 24’e yükseltti. Lider Yenicami ise hiç ummadığı bir sonuç alarak zirvede önemli bir yara aldı ve 32 puanda kalarak liderliğini gün itibarı ile sürdürmeye devam etti. Maçtan önce geçtiğimiz gün hayatını kaybeden duayen spor yazarı KTSYD Genel Sekreteri Raif Özgüren için ailesi ve spor yazarları statta her zaman oturduğu yere resmini koyarak karanfiller bıraktı ve onu andılar. Her iki takım sahaya Raif Özgüren seni unutmayacağız pankartı ile çıktı ve maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
  
YER: Lefkoşa Atatürk Stadyumu
HAKEMLER: Osman Özpaşa, İsmail Ercan, Emine Yarkın
ÇETİNKAYA: Cenk, Hakan(DK 77 Samet), Serkan, Batuhan, Ömer(DK 90+6 Erhan), Behiç, Ugochukwu(DK 90+4 Ümitcan), Çağdaş, Faye, Tunç, Doğukan.
YENİCAMİ: Ercan, Yasin, Farouk(DK 46 Mehmet Çavuş)(DK 74 Esin), Hasan, Hüseyin, Zihni, Ünal, Tansel, John Ebuka, Oshobe, Mehmet Altın(DK 86 Ali). 
GOLLER: DK 61 Hakan, DK 69 Ömer(ÇTSK) DK 14 John Ebuka(YAK)

7.DK: Sağ kanattan çabuk gelişen Çetinkaya atağında, aldığı topla ceza alanına giren Ugochukwu’nun vuruşu kaleci Ercan’da kaldı.
14.DK: Çetinkaya savunmasının ve kaleci Cenk’in hatasını iyi değerlendiren John Ebuka takımını öne geçiren isim oldu.0-1
22.DK: Kalabalık adamla gelişen Çetinkaya atağında Yenicami ceza alanına yapılan ortada müsait durumda Faye’nin yaptığı vuruşta top üstten auta gitti.
30.DK: Sağ kanattan gelişen bir başka Çetinkaya atağında Ugochukwu’nun ortasında ceza alanı içerisinde Hakan’ın kafa vuruşunda top direğin üzerinden az farkla dışarı gitti.
31.DK: Çabuk gelişen yeni bir Çetinkaya atağında Ugochukwu’nun vuruşunda top yandan az farkla auta gitti.
45.DK: Çabuk gelişen Yenicami kontra atağında John Ebuka’nın kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu Cenk önlemeyi başardı.
48.DK: Sağ kanattan çabuk gelişen Çetinkaya atağında Ugochukwu’nun güzel ortasında Hakan’ın vuruşunu kaleci Ercan önlemeyi başardı.
49.DK: Gelişen Yenicami kontra atağında Çetinkaya savunmasının arkasına atılan topla buluşan John Ebuka’nın kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşu kaleci Cenk bir kez daha önlemeyi başardı.
50.DK: Çetinkaya kalecisi Cenk’in elinden kaçırdığı topu kapan Ünal’ın vuruşunda top direğin yanından az farkla auta gitti.
53.DK: Çetinkaya takımının kalabalık adamla geliştirdiği yeni bir atakta Ömeri’in sert ve düzgün vuruşunda top yandan dışarı gitti.
61.DK: Çeinkaya takımının geliştirdiği atakta Yenicami ceza alanına gelen topta Faye’nin kafa ile yaptığı asisti Hakan gole çeviren isim oldu 1-1
62.DK: Yenicami kontra atağında Çetinkaya ceza alanı içerisinde John Ebuka2nın sert vuruşu direkten oyun alanına geri döndü.
69.DK: Çetinkaya kontra atağında Ömer’in ceza alanı dışından sert ve düzgün vuruşu Ercan’ın çabasına rağmen filelere gitti.2-1
83.DK: Bir başka Çetinkaya atağında ceza alanı dışından topun gelişine Samet’in yaptığı vuruşta top üstten auta gitti. Geriye kalan dakikalar sonucu değiştirmeyince yılın son derbisini kazanan taraf Çetinkaya oldu.
Foto: Cemil Garip
 

Editör: Mehmet Kasimoglu