K-Pet Süper ligin 26.haftasında Yenicami’yi konuk edecek olan Mağusa Türk Gücü’nde Şampiyonluk hazırlıkları sürüyor. Yenicami maçından alacağı bir puan bile Gargaları Şampiyon yapacak. Ligin altı ise tam bir keşmekeş. Bugün ve Pazar günü oynancak olan kritik maçları sizler için analiz ettik.

Mağusa Türk Gücü-Yenicami
Ev sahibi ligde şampiyonluğunu ilan edebileceği maçlardan birine çıkacak. Kazanması ve geride kalan maç sayısına da baktığımızda şampiyonluğunu ilan edecek. Rakibinin aklı ne kadar da kupada olsa bile zor bir maç olacak. Yine de maçın favorisi kendileridir.
Yenicami ligi en iyi yerde bitirmek için mücadele edecek. Rakibinin kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek olmasının verdiği heyecanı lehlerine de çevirebilirler. Kupa yolunda kadrosunda kayıp yaşamak istemeyen Yenicami farklı bir kadro ile de maça çıkabilir.
Merit Alsancak Yeşilova-Gönyeli
Pandemi sonrası en başarılı takımlardan olan ve kayıpsız yoluna devam eden Merit Alsancak Yeşilova bu maçın da mutlak favorisidir. Hem ligde hem de kupada geride kalan bu takımımızın en azından ligi ikinci sırada tamamlama şansını kullanmak isteyeceği bu yolda kayıp istemiyor.
Gönyeli mutlak puan veya puanlar almak için maça çıkacak. Çünkü rahatlamış değil ve istediği puanları alamazsa play-out potasında kalabilir. Kazanmaları gereken daha çok çok puanlar var. Oynanmamış maç kazanılmış maç olmasa bile işleri çok çok zor olacak.
Baf Ülkü Yurdu-Doğan Türk Birliği
Baf Ülkü Yurdu kendisi için belki de hayati önem taşıyan maçta Hamitköy’ü mağlup etmesini bildi. Bu galibiyetin daha anlamlı olması için Doğan Türk Birliği maçını kazanması gerekir. Kaybederse rakiplerinin de kazanması halinde yine çok zor döneme girecek.
Doğan Türk Birliği aradan sonra oynadığı maçlarda iyi sonuçlar alırken son oynadığı Çetinkaya maçını beraberlikle tamamladı. Aklının tamamen kupada olduğu çok net belli olan bu takımımızdaki sakatlıkların daha fazla olmaması ve kupada yakaladığı avantajını iyi değerlendirmek için farklı kadrolarla maçlara çıkabilir. Bu da en doğal haklarıdır diyebiliriz.
K.Kaymaklı-Hamitköy
K.Kaymaklı son 4 maçında sadece 2 puan alabildi. Rakibine göre biraz daha rahat durumda olsa bile olası play-out potasının rahatsızlığını hissetmemek için kazanmak zorunda. Kaybederse altındaki takımlarında kazanması ile ona çok yaklaşacaklar. Nasıl olsa kazanırım diyecekleri bir maç olmayacak.
Hamitköy bir hafta önce Çetinkaya karşısında aldığı galibiyeti son maçtaki Baf Ülkü Yurdu maçında taçlandıramadı. Rakibine mağlup olarak büyük bir avantaj kaybetti. Bunun telafisi için K.Kaymaklı maçını kazanması gerekir. Kaybederse çok daha zor günler onları bekliyor olacak.
Göçmenköy-Düzkaya
Göçmenköy de istediği sonuçları alamayan ve play-out tehlikesini çok yakından hisseden bir takım. Bu maçtan alacağı galibiyet onları rahatlatacak bir galibiyet olmasa da geride kalan maçlar için kazanmaları gerekir. Kaybetmek onlar için hiç de iyi bir sonuç olmaz.
Düzkaya son oynadığı G.Gücü maçını kazanarak son iki takım olmama yolundaki umutlarını artırdı. Kazanmaktan başka çareleri olmayan bir maça çıkacaklar. Rakibinin de şiddetle puana ihtiyacı olduğu bu maçta işleri son maçtakinden çok ama çok zor olacak. Kaybeder ve üzerindeki rakibi kazanırsa umutları daha da azalmış olacak.
T.Ocağı-Binatlı
T.Ocağı verilen aradan sonra oynadığı maçlarda galibiyetle tanışamadı. Asıl hedefi kupa olmasına rağmen aldığı başarısız sonuçlarla bir anda kendini 5. sırada buldu. Ligde zor günler geçiren rakibi karşısında neler yapacağı da merak ediliyor. Lig için bir hedefi kalmasa da kazanıp moral bulmaya çalışacak.
Binatlı son maçta Cihangiri mağlup ederek çok değerli bir galibiyet aldı. Ara sonrasında mağlup olmasalar da kaybedilen puanları çok arıyorlar. Aklı kupada olan ama lige son 5 maçtır galip gelemeyen rakibinin kazanma arzusu da çok fazla. Alınacak tek puan bile kötü sayılmaz.
Cihangir-G.Gücü
Cihangir neredeyse galibiyeti unuttu. Son galibiyetini 18. haftada aldı. Sıralamada bulunduğu yer çok rahat olmasına artık galibiyetle tanışmak isteyecek. Ligde kalma adına neredeyse umutlarını tüketen rakibi karşısında bu isteğine ulaşabilecek güçte.
G.Gücü için Düzkaya maçı kazanılıp ilerleyen haftalara az da olsa umutla bakma maçıydı. Ancak kazanamayarak tamamen ligin dibinde kaldı. Onlar için bu maçı kazansalar bile kalan maç sayısı ve takımın gücüne baktığımızda ligde kalmaları çok zor görünüyor.
Çetinkaya-Lefke
Hafta sonunu istediği gibi kapatamayan iki takımın mücadelesi haftanın en zor mücadelelerinden biri olacak. Çetinkaya için galibiyetten başka bir skor tatmin edici değil. Kaybederse üzerindeki rakiplerin de kazanması halinde puan farkı çok açılacak. Düzkaya’nın galibiyeti ve onların da mağlubiyeti son 2 sıraya inerler.
Lefke son oynadığı Mağusa Türk Gücü maçındaki skor ve kart cezalıları kadar psikolojik olarak da bayağı yıprandı. Lefke kendileri için çok önem taşıyan Çetinkaya maçına birçok eksikle çıkacak. Mağlup olsalar bile korku yaşayamayacak olan Lefke’nin nasıl bir maç çıkaracağı da sporseverlerin beklediği en büyük cevap olacak.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu