Spor Yazarı ve Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği eski başkanlarından Ogün Genç Kaçmaz dün katıldığı bir televizyon programında ortaya çıkacak virüs sonrası durumla ilgili olarak alternatif önerilerini ortaya koydu.

Ogün Gençkaçmaz, her şeyin normal seyrinde gitmesi durumunda Mayıs sonu, Haziran başı maçların başlayabileceğini bunun da sıcaklar içerisinde futbolcuları olumsuz etkilese de kupa maçlarıyla birlikte Temmuz ortasında ligin tamamlanabileceğini ve yeni sezonun da Ekim ortasında başlayarak oynanabileceğini söyledi.
Ogün Genç Kaçmaz, virüsün seyrinin uzaması ve maçların başlamasının Eylül’e sarkması durumunda ise 8 haftalık maç periyodunun tamamlanacağını ve yeni sezonun yeni statü ile oynanması önerilerinin ortaya çıkacağını kaydetti.  
Kaçmaz, maçların Eylül’e kalması durumunda federasyonun alternatif planları arasında 8 takımlı iki gruplu Süper Lig formülü üzerinde çalıştığını ve şampiyonun da bu iki gruptan çıkacak ikişer takımın oynayacağı play-off ve son iki sıradakilerin oynayacağı play-out sisteminin yer alacağı bir ligin oynanabileceğini söyledi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu