BTM Ligi’nde sona gelindi. 15 Temmuz Cumartesi (bugün) 17.30’da Görneç ile Akıncılar-Vadili ve 16 Temmuz Pazar (yarın) 17.30’da Çanakkale ile Yıldırım 1.Lige yükselme adına kozlarını paylaşacak.

Finale nasıl geldiler?
 Ligin favori olarak gösterilen iki ekibi Çanakkale ve Görneç, finale kalmayı başaran ekipler oldu. Mağusa temsilcisi Çanakkale, 2.Grup’ta mücadele etmiş ve 8 galibiyet, 2 beraberlikle grubu 26 puanla lider tamamlamıştı. Yeşil beyazlılar, geçtiğimiz hafta yarı finalde rakibi Ortaköy’ü de 4-1 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Çanakkale şu ana kadar çıktığı 11 karşılaşmada 40 gol atıp kalesinde sadece 4 gol gördü. Atılan 40 gole genç golcü Uvanç 21 golle katkı sağladı. Çanakkale’nin finaldeki rakibi ise Yıldırım oldu. İki ekip de 2.Grup’ta mücadele vermiş, ilk karşılaşma 0-0’lık eşitlikle tamamlanmış, ikinci karşılaşmayı ise Çanakkale 4-0 kazanmıştı. Ali İmam’ın çalıştırdığı Yıldırım, grubunu 23 puanla ikinci sırada tamamlamış, en iyi ikinci takım olarak finallere yükselmeyi başarmıştı. Yıldırım, yarı finalde Kumyalı’yı 5-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Kırmızı beyazlılar finali de kazanarak 22 yıllık 1.Lig hasretine son vermek istiyor. Karşılaşma 16 Temmuz Pazar günü 17.30’da Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak ve zorlu mücadelede orta hakem olarak Emre Öztaşlı görev yapacak.
 Bir diğer final ise Görneç ile Akıncılar-Vadili arasında oynanacak. Ligin en güçlü ekiplerinden olarak gösterilen Görneç, 3.Grubu 25 puanla lider olarak tamamladı ve yarı finalde de rakibi Yılmazköy’ü 2-1’lik skorla geçerek adını finale yazdırdı. Yeşil beyazlılar çıktığı 11 maçta toplam 38 gol kaydederken, takımın gol ayağı Arda Özkan attığı 20 golle takımını finale sırtlayan isim oldu. Görneç’in finaldeki rakibi Akıncılar-Vadili ise 4.Grubu 18 puanla lider tamamladı ve yarı finalde de Akçay’ı 4-0 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Sezon başında Akıncılar ile Vadili bir çatı altında bütünleşerek BTM Ligi’ne katılmıştı. Sarı kırmızılılar finalde Görneç’i mağlup ederek yeniden 1.Lige dönmek isteyecek. Zorluk derecesi yüksek olması beklenen karşılaşma 15 Temmuz Cumartesi günü 17.30’da Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak ve maçta tecrübeli hakemlerimizden Timur Ercan Bodi düdük çalacak.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu