KTFF Merkez Hakem Kurulu 2017-2018 Kış Semineri 24-26 Ocak 2018 tarihleri arasında Girne’deki Grand Pasha Otel'de dün başladı. Dün saat 10.00’da gerçekleştirilen açılış seremonisi ile devam etti. Bugün de yapılacak eğitimlerle sonlandırılacak.
TFF MHK üyesi Ahmed Erdoğan, TFF MHK Eğitimcisi Sebahattin Şahin, Dr. Abdurrahman Arıcı, Ahmet Şahin, Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi ile Av. Merve Mısır da bu seminere katkı koymaya çalıştılar. Çarşamba günü başlayan ve dün de resmi açılış töreni ile devam eden seminere KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, MHK Başkanı Sadık Özbilgehan, EPAK Bakanı Derviş Atakan, KTSYD Başkanı Çelen Oben, KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş, KTFHGD Başkanı Niyazi  Nizam da birer konuşma yaptılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmasını KTFF MHK Başkanı Sadık Özbilgehan yaptı.
MHK Başkanı Sadık Özbilgehan ilk devrede hakemlerin başarılı bir devre geçirdiklerini belirterek “Oynanan 240 maçta hakemlerimiz ufak tefek hatalar dışında gayet başarılıydılar. Bizler sadece futbolun konuşulmasını istiyoruz, bu nedenle ikinci devre adına çok daha fazla çalışacağız” dedi. 
Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu yaptığı duygusal konuşmada görevi bırakacağını açıkladı. Sertoğlu  “Bu benim belki de hakemlere karşı son konuşmam olacak. Çünkü kısa bir zaman sonra bu görevi başka bir arkadaşımıza devredeceğim. Ben başkan olarak 8 yıl boyunca hep hakemlerin yanında oldum ve hep birlikte çok yol kat ettik. Bizler çok işler yaptık, hatalar da yaptık. Ancak şu da bilinmelidir ki iş yapan hata yapar. Koyduğumuz hedeflerden biri olan 16 takımlı 2 lig hedefine ulaştık  Bu da liglerimizin daha kaliteli olmasını sağladı. İkinci yarısı çok daha çetin geçecek olan ligimizde hak edenler başarılı olacak, hak etmeyenler bir alt lige düşecekler. Hakemlerimize ve seminere katılan konuklarımıza çok teşekkür eder seminerin hayırlı olmasını dilerim”dedi.
KTSYD Başkanı Çelen Oben de yaptığı konuşmada ligin ikinci yarısının ilk yarıya göre çok daha çetin geçeceğini, bu nedenle hakemler adına bu seminerin çok önemli olduğunu dile getirirken, tüm katılımcılara ve hakemlerimize de başarılar diledi.
KTFAD Başkanı Süleyman Göktaş konuşmasında, Hakemlerimizin olmazsa olmazımız olduğunu, hataların insanlara mahsus olduğunu dile getirirken bu gibi seminerlerin  hakemlerimiz adına çok yararlı olacağını belirtti. 
KTFHGD Başkanı Niyazi Nizam, KTFF Başkanına sağladığı bu imkanlar nedeniyle teşekkür ederken iyi bir sezon geçirdiklerini, mental hazırlığın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca maçlardaki güvenlik tedbirlerinin de artırılmasını istedi. Oynanan 240 maçta % 4’lük bir hata olduğunu %4.3’lük bir ihtarla oynandığını ve bu rakamların çok başarılı olduğunu gösterdiğini de dile getirdi.
Türkiye’den gelen ve seminere katılan Ahmet Şahin TC’de yapılan seminerin aynisinin burada yapıldığını, Eğitim ve lojistik alanında KKTC’ye her zaman destek verdiklerini ve buna devam edeceklerini dile getirdi. 
TFF MHK Üyesi Ahmet Erdoğan konuşmasında özellikle VAR sisteminin Türkiye’de uygulanması çalışmalarının süratle devam ettiğini ve önümüzdeki sezonu yetiştirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Böyle seminerlerin her zaman faydalı olduğunu belirtirken hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. 
TFF Temsilciler Kurulu Başkanı ve Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı Kıbrısta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Özellikle KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’na çok teşekkür ederim. Başkanın her zaman futbolun arkasında durması çok önemli.  Bizlerde her zaman sizlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İkinci yarı için de futboldaki tüm kesimlere başarılar dilerim” dedi.
TFF MHK Üyesi Ahmet Erdoğan tarafından videolu testle birçok pozisyon üzerinde hakemlerle tartışılarak pozisyonların değerlendirilmesi yapıldı. Verilen aradan sonra da “elle oynamalar”la ilgili videolu gösterimlerle pozisyonlar tartışıldı. Öğle yemeğinden sonra TFF MHK Eğitimcisi Sabahettin Şahin tarafından da “futboldaki mücadeleler, taktik fauller ve maç yönetimleri” videolu gösterimlerle karşılıklı olarak tartışılıp değerlendirildi. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi tarafından hakemlerimize “mental hazırlıklarla” ilgili bilgiler verildi.
Seminer bugün yapılacak olan ve TFF MHK Üyesi Sabahettin Şahin tarafından verilecek “futbolda ofsayt, hakemlerin işbirliği” konulu dersler gerçekleştirilecek. Öğlenden sonra ise Av. Merve Mısır ratafından “hakem hakları ve sporda şiddetin önlenmesi” konuları işlendikten sonra seminer tamamlanacak.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu