Gazimağusa Canbulat Stadı’nda dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmada Mağusa temsilcisi Çanakkale, rakibi Yıldırım karşısında 5-3 galip gelerek 1.Lige yükseldi. Yeşil beyazlılardan Selçuk Sergeç attığı 3 golle maça damga vururken, Çanakkale’den Kaan Güder, Yıldırım’dan da Osman İlişen direk kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Yer: Gazimağusa Canbulat Stadı

Hakemler: Emre Öztaşlı, Ferhat Tuna, Ömer Doğru, Hüseyin Eyyüpler
Yıldırım: Hamit, Ersen, Mehmet, Celal, Serkan, Halil, Cafer, Osman Habeşoğlu, Osman Hafiye, Barış, Osman İlişen
Çanakkale: Umut, Oğuzhan, Ahmet, Utku, Ramadan, Ali, Salih, Kaan, Yunus, Selçuk, Uvanç
Goller: 25’Barış Ünüvardır, 40’ ve 90’Osman Hafiye (Yıldırım), 28’,37’ ve 82’Selçuk Sergeç, 45’Oğuzhan Güder, 85’Halil Altınbaş (Çanakkale)

Maçtan Notlar
6.dakikada Selçuk Sergeç’in vuruşu dışarıya gitti. 11.dakikada gelişen Çanakkale atağında Yunus iki kişiden sıyrıldı, şutunu çekti ancak topu kaleci Hamit önledi. 19.dakikada Kaan’ın pasında Yunus’un vuruşu dışarıya gitti. 23.dakikada Yıldırım’dan Osman Habeşoğlu’nun uzak mesafeden vuruşu dışarıya gitti. 25.dakikada gelişen Yıldırım atağında Osman Hafiye kesti, Barış topu filelere gönderdi (1-0). 28.dakikada skora denge geldi. Bu dakikada Kaan topu içeriye çıkardı, Selçuk’un kafa vuruşu filelere gitti (1-1). 37.dakikada Yunus’un pasında Selçuk topu filelere gönderdi ve Çanakkale 2-1 öne geçti. 40.dakikada Yıldırım’dan Osman Hafiye’nin müthiş vuruşu filelere gitti ve skora yeniden denge geldi (2-2). 43.dakikada Uvanç’ın pasında Selçuk’un vuruşu kaleci Hamit’te kaldı. 45.dakikada Çanakkale’nin kullandığı köşe atışında Oğuzhan’ın kafa vuruşu filelere gitti ve Çanakkale ilk devreyi 3-2 önde tamamladı. 52.dakikada Uvanç rakiplerinden sıyrıldı, vuruşunda top Hamit’te kaldı. 62.dakikada Yıldırım’dan Celal’ın frikik vuruşu direkten döndü. 70.dakikada Çanakkale’den Kaan Güder ve Yıldırım’dan da Osman İlişen tartışma sonrasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 76.dakikada Yunus’un pasında Utku’nun vuruşu kalecide kaldı. 82.dakikada ani gelişen Çanakkale atağında Uvanç’ın pasında Selçuk topu filelere gönderdi (2-4). 85.dakikada Halil Altınbaş boş durumda vuruşunu yaptı ve skoru 5-2 yaptı. 90.dakikada Yıldırım’dan Mehmet İlişen frikik atışını kullandı, kaleci Umut’tan seken topu Osman Hafiye tamamladı ve maç da 5-3 Çanakkale’nin üstünlüğü ile sona erdi.

Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu