KKTC Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Büyük Erkekler Ligi’nde Yarı final serisinde YDÜ ile GAÜ eşleşmesinin kazananı YDÜ oldu. Geçtiğimiz akşam Lefkoşa’da rakibini yenerek seride 1-0 üstün duruma geçen YDÜ, dün Girne’de oynanan ikinci maçı da kazanarak seriyi 2-0’a taşıdı. YDÜ bu sonucun ardından adını finale yazdıran ilk ekip oldu.
İki takım da skor üretmekte çok zorlandı
Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk 3 periyodu ciddi çekişmeye sahne oldu. İlk yarıyı 4 sayı farkla yenik kapatan GAÜ, son periyoda eşitliği sağlayarak girdi. Bu periyotta Girne ekibi sadece 3 sayı üretince, YDÜ salondan 55-48 üstün ayrıldı.
İki takımın da sayı bulmakta sıkıntılar yaşadığı maçın en skorer ismi 16 sayı ile sezonu noktalayan GAÜ’den Hamit Çeliktaşlılar oldu. YDÜ’de galibiyeti getiren en önemli isimler 12 sayı 5 ribaunt, 2 asistle oynayan kaptan Halil Kutruza ve 11 sayı, 14 ribauntluk performansı ile Ayomikun Omah oldu. 
Koopspor-H.Soyer serisinde ikinci maç oynanacak
Yarı finaldeki bir diğer eşleşmede Koopspor ile ilk Hacıganimler Soyer, serinin ikinci maçında yarın akşam (24 Haziran Perşembe) Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. İlk maçı kazanarak seride 1-0 öne geçen Koopspor, bu maçı kazanması halinde finalde YDÜ’nün rakibi olacak. H.Soyer’in kazanması durumunda seri 1-1’e gelecek ve finalisti 26 Haziran Cumartesi günü oynanacak maç belirleyecek.

Editör: Mehmet Kasimoglu