KKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen liglerin Koronavirüs tedbirleri kapsamında askıya alınması ile birlikte devam eden liglerden biri olan Kadınlar Liginde kayıpsız tek takım UKÜ. 

Ligde şu ana kadar oynanan karşılaşmalara bakıldığında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) oynadığı 6 maçın tamamını da kazanarak ilk sırada yer alıyor. Kaydettiği 420 sayı ile maç başına 70 sayılık bir ortalama yakalayan UKÜ’nün adından 7 maç oynayan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 5 galibiyet, 2 mağlubiyetle ikinci sırada bulunuyor. GAÜ 387 sayı ile 55,2’lik maç başı sayı ortalamasına sahip durumda. Gönyeli Spor Kulübü de GAÜ gibi 5 galibiyet ve 2 mağlubiyetle oynadığı 7 maçı tamamlayarak 12 puanda bulunuyor. 47,4’lük maç başı sayı ortalaması ile oynayan Gönyeli’nin ardından dördüncü basamakta oynadığı 6 maçın 3’ünü kazanan, 3’ünü kaybeden Rauf Denktaş Üniversitesi yer alıyor. 255 sayı kaydeden RDÜ’nün maç başı sayı ortalaması ise 42,5’lik maç başı sayı ortalamasına sahip. Ligde oynadığı 7 maçta tek galibiyet elde eden Akdeniz Spor Birliği ve galibiyeti bulunmayan Doğu Akdeniz Üniversitesi ise son iki sırayı paylaşan takımlar. Akdeniz’in 25,4, DAÜ’nün 26,3’lük maç başı sayı ortalaması bulunuyor.

Statü
Altı takımın yer aldığı Kadınlar Ligi, iki devre olarak oynanacak. İki devrenin tamamlanması ile birlikte ilk dört sıra içerisinde yer alacak olan takımlar Play off yarı finalde 1-4 ve 2-3 şeklinde eşleşecek. Kazanılmış üç maç esasına göre oynanacak yarı finalde rakiplerine üstünlük kuracak olan ekipler finale kalacak. Final ise 4 kazanılmış maç esasına göre oynanacak. 
Klasmanın tamamlanmasına 10 maç kaldı
Kadınlar Ligi’nde klasmanın tamamlanmasına 10 karşılaşma kaldı. Liglerin ne zaman devam edeceği belirsizliğini korurken, oynanacak karşılaşmaların ardından Play off yarı finale yükselecek dört takım netlik kazanacak. Ligde kalan maçlar ve puan durumu şu şekilde:

Kalan maçlar
Rauf Denktaş Üniversitesi – GAÜ
Rauf Denktaş Üniversitesi – DAÜ
Akdeniz Spor Birliği – DAÜ
Rauf Denktaş Üniversitesi – Akdeniz Spor Birliği
Rauf Denktaş Üniversitesi – UKÜ
UKÜ – DAÜ
Gönyeli SK – Akdeniz Spor Birliği
Gönyeli SK – DAÜ
UKÜ – GAÜ
Gönyeli SK - UKÜ

Editör: Mehmet Kasimoglu