Kenya Premier Lig takımlarından Gor Mahia’nın teknik direktörlüğüne getirilen Kıbrıslı Türk Teknik adam Hasan Oktay Minci, takımın başında çıktığı lig ve Afrika Şampiyonlar Liginde fırtınalar estiriyor.

Ligin ilk haftasında mağlup olduktan sonra 2.hafta Kenya Premier Lig takımlarından Gor Mahia’nın teknik direktörlüğüne getirilen Kıbrıslı Türk Teknik adam Hasan Oktay Minci, ligde 18.hafta sonunda 3 maç eksiği ile lider Sofapaka’nın 1 puan arkasında şampiyonluk kovalarken Afrika Şampiyonlar Liginde de çeyrek finale yükseldi. Hasan Minci, teknik patronluğunu üstlendiği Gor Mahia Futbol Takımı ile Afrika Futbol Federasyon Kupası’nda çeyrek finale kalmayı başardı.
Minci, grup maçlarını ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükselirken takımına da büyük bir gurur yaşattı. Mısır’ın efsane takımı Zamalek’i mağlup eden Minci ve talebeleri, son sekiz takım arasına ismini yazdırırken ligde de şampiyonluk yolunda büyük avantajı elinde bulunduruyor. 3 maç eksikle liderden 1 puan geride 2.sırada yer alan Gor Mahia takımı adeta Minci ile şaha kalktı.
Aslen Girneli olan ve 90 yılların başında Türk Ocağı forması ile ligde fırtına gibi esen Minci ligdeki 10 çıktığı 14 maçta 10 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken Afrika Şampiyonlar Ligi’nde ise 6 maçta 3 galibiyet alarak gruptan 2.çıkmayı başardı. Minci Kenya’da takımı ile yakaladığı başarılı tablo ile bir anda taraftarın sevgilisi durumuna geldi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu