Basketbol yaşantılarını Türkiye ve Yunanistan’da sürdüren Anadolu Efes’li Erten Gazi, Cenker Öder ve Muhaymin Mustafa Pazar gecesi BRT 1 HD’de Tonguç Kotak ve Tahir  Topaloğlu’nun birlikte hazırlayıp sundukları Potanın Nabzı’na telefonla konuk oldular.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden çıkıp Basketbol yaşantılarını yurt dışında sürdüren Erten, Muhaymin ve Cenker programda samimi açıklamalarda bulundular.
Erten: Efes’in bir parçası olmak güzel
Türk basketbolunun önemli kulübü Anadolu Efes’de forma giyen ve bu yıl iyi bir dönem geçiren Erten Gazi programda yaptığı açıklamalarla dikkat çekti.
Gazi, Efes ile Fınal Four oynayacak olmalarından son derece mutlu olduğunu belirterek o atmosferi yaşayacak olmam ve takımın bir parçası olarak bu organizasyonda olacak olmasından dolayı da son derece mutlu olduğunu belirt, Gaz, “KKTC halkının da bana gösterdiği yakın ilgi ve sizlerin de beni devamlı olarak desteklemeniz beni son derece mutlu ediyor. Ayrıca Koç Ergin Ataman’ın bana güvenmesi ve oynatmasının da önemlidir.”diyerek sözlerini tamamladı.
Muhaymin, Yunanistan’dan katıldı
Programa Yunanistan’dan katılan Sudan asıllı KKTC vatandaşı Muhaymin Mustafa da bu sezon transfer olduğu Yunanistan Ligi ekiplerinden Ionikos’ta iyi işlere imza attığını ve takımla olay-Off’a kalmaktan mutlu olduğunu açıkladı. Mustafa, “Ben KKTC’den yetişen ardından Anadolu Efes ve Tofaş formalarını da giyen biriyim. Şimdi Yunanistan’da oynuyorum. Buralara gelmek gerçekten önemli. Takımımdan da son derece mutluyum. Yarın Yunanistan Ligi’nde play-off’ta Panathinaikos ile zorlu bir seri oynayacağız. Ben kendi basketbolumu bu maçlarda göstereceğim.”dedi.
Mustafa ayrıca programda KKTC’yi de özlediğini belirterek, “Anne ve babamı çok özledim. Kardeşimi özledim en kısa zamanda KKTC’ye geleceğim.”diyerek sözlerini noktaladı.
Öder: Ülkemi çok severim
Bu sezon Türkiye 2.Ligi ekiplerinden Asya Kartallarında oynayan Cenker Öder de programa karantinada olduğu ailesinin evinden telefonla katıldı.
Cenker Öder buraya ailesini görmeye geldiğini karantina içinde her gün idman yaparak formda kaldığını belirterek karantina süresi biter bitmez ailesi ile de görüşecek olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Öder, Bana ev karantinasında idman iznini veren Sağlık Bakanlığı ve spor Dairesi Dış İlişkiler Amiri Sertaç Bozatlı’ya teşekkür ederim. Karantinada da olsam idmanlarımı aksatmamam gerektiğini onlar da biliyordu. Bu imkanı verenlere sonsuz teşekür ederim.”dedi
 

Editör: Mehmet Kasimoglu