Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Cumhuriyet Kupası finalistleri dün akşam oynanan yarı final maçlarıyla belirlendi. Dün akşam oynanan yarı final maçlarında Lefke Avrupa Üniversitesi ile Koopspor karşılaştı.  Lefke Avrupa Üniversitesi maçın ilk periyotunda 32-24 önde tamamlamasına rağmen Koopapor ikinci periyoda iyi bir performans sergileyerek devreyi 56-53 önde kapadı. Üçüncü periyoda da Koopspor oyundaki üstünlüğünü sürdürürken karşılaşmayı da 104-86 kazanarak finale yükselen ilk takım oldu. Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Nemanja’nın ayak parmağı kırılırken oyun dışı kalmak zorunda kaldı.
Gecenin ikinci maçında Mapfree ile de Yakın Doğu Üniversitesi karşı karşıya geldi. Yakın Doğu Üniversitesi baştan sona önde götürdüğü karşılaşmanın ilk periyodunu 22-12 önde kapadı. İkinci periyoda toparlanan Mapfree arayı kapayarak ilk devre YDÜ’nün 30-27 üstünlüğünde tamamlandı.
Üçüncü periyoda YDÜ’nün baskın üstünlüğü ile geçilirken karşılaşmayı 89-60 kazanan YDÜ finalde Koopspor’un rakibi oldu. Kupada Koopspor ile YDÜ arasındaki final karşılaşması yarın akşam oynanacak.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu