Uzun bir aradan sonra karşılaşıyorlar

Geçen sezon K-Pet Süper Lig’de çok başarılı bir sezon geçirerek son haftaya kadar şampiyonluk yarışının içerisinde kalan Binatlı takımı ligin renk veren takımları arasında yer almayı başarmıştı. Geçen sezon K-Pet Birinci Lig’de mücadele eden Baf Ülkü Yurdu ise play-off oynadığı sezonun ardından uzun yıllar sonra Süper Lig’e yükselme başarısı göstermişti. Uzun bir süreden sonra ilk kez KTSYD Kupası’nda karşılaşacak olan Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı takımları arasındaki maça özellikle Güzelyurt halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Bu zorlu karşılaşmayı Utku Hamamcıoğlu yönetirken yardımcılıklarını İsfendiyar Açıksöz ve Hüseyin Özaşık yapacak. Dördüncü hakem ise Hakan Muhtaroğlu.

Kadınlar sahaya iniyor

Bu maç öncesinde ise yine aynı statta kadın futbolcuların gösteri maçı yer alacak. Futbolda Kadınlar Ligi’nin yeniden canlanması için düzenlenecek bu maçın başlama saati ise 15.30 olacak. Yaklaşık 65 kadın futbolcunun yer alacağı maçın da büyük ilgi çekmesi bekleniyor.

 

Kılıçoğlu: “Maça destek bekliyoruz”

Baf Ülkü Yurdu ile Binatlı arasında oynanacak KTSYD Kupası ile ilgili konuşan KTSYD Başkanı Bülent Kılıçoğlu, karşılaşmaya ilginin çok fazla olduğunu ve keyifli bir maçın kendilerini beklediğini söyledi. Bu maçın özellikle Güzelyurt bölgesine büyük hareket katacağına inandığını aktaran Kılıçoğlu, “Yeni sezon öncesi ilk ciddi sınav olan KTSYD Kupası’na biz de çok iyi hazırlandık. Bu maçın gelirinin Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na bağışlanması önemli bir olay. Bu yüzden bu maçta herkesten destek bekliyoruz” dedi.

 

“Kadınlar maçının da önemi büyük”

Kılıçoğlu, karşılaşmanın öncesinde oynanacak olan kadınlar gösteri maçına da değinerek, kadınların da çok keyifli bir maça çıkacağını ve bu maçla birlikte ülkede kadın futbolunun yeniden canlanacağına inandıklarını belirtti. KTSYD Başkanı, bu maçta kadın milletvekilleri Doğuş Derya ve İzlem Gürçağ’ın başlama vuruşunu yapacağını belirterek, “Bu maç kadın sporcular için çok önemli, biz de bunun farkındayız ve bu maçın önemini bilerek hazırlıklarımızı yaptık. Umarım bu maç güzel bir kıvılcım olur” diye konuştu.

 

Editör: Mehmet Kasimoglu