K-Pet Süper Ligin 24.haftasında özellikle ligin altında deprem olacak. Ligin alt sıralarında yer alan takımların bir birleri ile oynayacak olmaları karşılaşmaların tansiyonun yüksek olacağını gösteriyor. Lider Mağusa Türk Gücü ise Kupa’da mağlup olduğu Doğan Türk Birliği’ni konuk edecek ve galibiyet serisini 12 maça çıkarmak için mücadele edecek.

K.Kaymaklı-Merit Alsancak Yeşilova
Ligde orta sıralarda yer alan K.Kaymaklı bu maçtan alacağı galibiyetle uzak gibi göründüğü play-out potasından tamamen uzaklaşmak isteyecek. Son maçta Göçmen köy ile berabere kalan K.Kaymaklı’nın güçlü ve çok iyi bir kadroya sahip olan rakibi karşısında işi beklediğinden zor olacak.
Merit Alsancak Yeşilova verilen ara sonrasında galibiyetle döndü. Kadrosu ile orantılı sonuçlar alamayan, ancak her maçı kazanabilecek gücü de olan Merit Alsancak Yeşilova’nın dezavantajı ise hedefsiz kalması oldu. Yine de en iyi şekilde başka maçları düşünmeden en iyi yerdei tamamlamalıdır.
Düzkaya-Binatlı
Alt sıralara inmek istemeyen takımlar arasında oynanacak önemli maçlardan biri. Düzkaya ya devam ya tamam diyebileceği maçlardan birini oynayacak. Kazanarak diğer maçlardan gelecek sonuçları bekleyecek. Kaybeder ve diğer takımlar istedikleri puanları alırlarsa yolun sonuna çok yaklaşacaklar.
Binatlı kazandığı zaman çok şeyler kazanacağı G.Gücü maçını kazanamayarak büyük bir avanta kaybetti. Bunun telafisi için Düzkaya maçında hiç değilse mağlup olmamalıdır. Mağlup olur ve ayni puanda olduğu diğer takımların altında kalabilir. Sakin olanın ve hakemle oynamayanın kazanacağı bir maç olacak.
Göçmenköy-G.Gücü
Göçmenköy rakibine oranla daha iyi durumda olmasına rağmen play-out potasına inmemek için kazanmak zorunda. Kazandığı zaman diğer maçlardan gelecek sonuçlara göre daha yukarılara çıkabilir. Kaybetmek onlar adına hiç de iyi olmaz.
G.Gücü için kazanmaktan başka çare yok. Kazanırsa umutlarını belki ilerleyen haftalara biraz daha taşıyacak. Son maçta aldıkları beraberliğin anlamlı olması için kazanmalıdırlar. Ancak kaybederse maçların azaldığı da dikkate alındığında yolun yarısından fazlasını tamamlamış olacaklar.
Mağusa Türk Gücü-Doğan Türk Birliği
Hafta arası kupa mücadelesinde karşı karşıya gelen iki takım hafta sonunda ligde karşılaşacaklar. Ev sahibi rakibinden 12 puan önde ve bu maçı da kazanıp hedefine bir adım daha yaklaşmış olmak isteyecek. Kupa maçını da düşünen ev sahibinin mağlup olduğu ilk kupa maçının rövanşı için daha farklı oynayıp oynamayacağını da göreceğiz.
Doğan Türk Birliği’nin gerçek hedefi kupa. Bunun için de ilk maçta elde ettiği avantaj ile ikinci maça çıkacak. Ligde de karşılaşacağı rakibi karşısında kupayı da düşünerek çıkacağı maçı mutlaka kazanmak isteyecek. Lige verilen aradan sonra çok daha iyi bir Doğan Türk Birliği var. Kazanmaması için bir neden de yok.
T.Ocağı-Leke
Lig adına her iki takım da hedefsiz kaldılar. Ev sahibinin kupada final oynama hedefi olsa da maçı kazanmak isteyecek. T.Ocağı son 23 maçta gol atamazken pozisyon yaratmakta da sıkıntı çekiyor. Kupada oynanacak ikinci maçı düşünerek farklı kadro ile maça da çıkabilir. Ancak kazanmak ve ligi üst gurupta tamamlamak da onların hedeflerinden biri.
Lefke aradan sonra farklı bir Cihangir galibiyeti ile lige dönüş yaptı. Bir hedefi olmamasına rağmen eldeki kadrosu ile har maçı kazanabileceği gibi bazı maçlarda da ne yapabileceğini kestirmek de çok güç. Rakibinin aklının kupada olacağı maçı avantaja çevirebilir.
Cihangir-Yenicami
Cihangir artık lig bir an önce bitse de eve gitsek dediği maçlardan birini oynayacak. Oynadığı son 5 maçta sadece 2 puan alan bir takım. Belki bu maçta değil ama oynayacağı diğer maçlarda alacağı sonuçlar birçok takımı da yakından ilgilendirecek. Her maçı ayni ciddiyetle oynayarak hiçbir söyleme yer vermeden ligi tamamlamalıdır.
Yenicami tıpkı rakibi gibi ligi tamamlamış durumda. Lig adına sadece sezon sonunda en iyi nerede tamamlarım düşüncesinde. Aklı tamamen kupada olan Yenicami bu maçta belki de takımda fazla yer almayanlara yer verecek. Bu da onlar için doğru bir karar olabilir. Ancak onlar da bundan sonra oynayacakları maçları ayni ciddiyetle oynamalıdır.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu