Nicosia group Kıbrıs Kupası Final maçında Mağusa Türk Gücü Şampiyon oldu. Muhteşem bir görsel şölenin yaşandığı Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yaklaşık 6000 kişi önünde oynanan final karşılaşmasında Mağusa Türk Gücü rakibi Doğan Türk Birliği’ni Pote’nin kaydettiği 2 gol ile 2-0 mağlup ederek 2021-2022 Futbol sezonu Nicosia grup Kıbrıs Kupası Şampiyonluğunu elde etti. Mağusa Türk Gücü sezon başı almış olduğu Süper Kupa sonrasında Lig şampiyonluğunu da kazanan Mağusa Türk Gücü, dün akşam Nicosia Grup Kıbrıs Kupası’nın da Şampiyonu olarak Sezonu 3 kupa ile tamamlamış oldu. Maç sonunda yapılan oylama sonucunda maçın adamı Pote seçilirken maçın genç oyuncusu Mağusa Türk Gücü oyuncusu Emre Kuvvetlisahin oldu. Gol Kralı ise 6’şar gol atan Sadık Balarabe ve Remzi Betmezoğlu kazandı. Maç sonunda düzenlenen ödül töreninde şampiyon Mağusa Türk Gücü ve finalist Doğan Türk Birliği’ne kupa ve madalyaları Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından verildi.
Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı
Hakemler: Mehmet Sezener, Abdullah Genç, Fatih Bardakçıoğlu
Doğan Türk Birliği: Cenk, A.Sönmez, Kenan(78.Dk Salih)Çağrı, Tansel(85.Dk Bayram)Aydın, Sercan, A.Savaşan, Halil(88.Dk A.Akbulut)Doğukan, Billy
Mağusa Türk Gücü: Ufuk, Uğur, H.Uçar, Pote, Sadık(90.Dk Arif)M.Erol, Lawrence, Ünal, Bünyamin, E.Özsin(75.Dk E.Kuvvetlişahin)Şenol(88.Dk Adil)
Goller: 82-90.Dk Pote(MTG) 
Karşılaşmanın ilk devresinde mücadele vardı ve orta alanda ve savunmada her iki takımda tedbirli davranınca pozisyonu az bir ilk devre izlendi. Karşılaşmanın ikinci yarısında Mağusa Türk Gücü daha çok topa sahip olan taraftı ancak 3.bölgede pozisyon üretmekte zorlandı. Maçın 82.dakikasında soldan Emre Kuvvetlişahin’in enfes ortasına Pote kafayı koydu ve topu ağlara gönderdi 1-0. 90.dakikada Pote ile Ahmet Sönmez mücadelesinde Pote’nin vuruşunda top Ahmet’e de çarparak ağlara gitti ve maçın skoru 2-0 olarak belirlenmiş oldu. 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu