Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Kupası 2018 ‘Paragliding Accuracy World Cup’ tamamlandı. Organizasyonun son gününde ikinci kez havalanan yarışmacıların yarıya yakını, hava muhalefeti nedeniyle uçamayınca; ilk uçuşlarda elde edilen sonuçlar değerlendirmeye alındı. Bu sonuçla, ülkemizde ilk kez gerçekleşen ‘Paragliding Accuracy World Cup’ Kuzey Kıbrıs etabı resmileşti.

Kuzey Kıbrıs önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Kupası 2018 ‘Paragliding Accuracy World Cup’ tamamlandı. Profesyonellerin dünyanın en iyi uçuş noktası olarak değerlendirdiği Tatlısu Yamaç Paraşütü pisti uçuşların tamamlanması ile birlikte ilk resmi organizasyonda ‘dünyanın en iyileri’ arasına adını yazdırdı. Hava muhalefeti yüzünden sadece ikinci gün tek atlayış yapılan yarışmada, son gün yakalanan fırsat, yarışmacıların tamamının ikinci atlayışlarını yapmasına yetmedi. Yarışmacıların sadece yarısının atlayışının yapabilmesi nedeniyle, dereceler ilk atlayışta elde edilen neticeye göre belirlendi. Usul gereği derecelerin değerlendirilmeye alınması için, yarışmacıların tamamının atlayış yapması gerekiyor.

‘PARAGLIDING ACCURACY WORLD’ ile İLK ETAP TAMAMLANDI
Altı etaptan oluşan ‘Paragliding Accuracy World Cup’ın ilk ayağı olan Kuzey Kıbrıs’ı ardından gözler ikinci etaba çevrildi. 
4 Mayıs’ta Kazakistan’ta gerçekleşecek ikinci etap Yamaç Paraşütü Hedef yarışlarını,13 Temmuz Endonezya, 5 Ekim Kanada, 2 Kasım Nepal takip edecek ve Final 14 Aralık’ta Arnavutluk gerçekleşecek. Sıralamalar yarışlardan elde edilen puanların toplanması ile belli oluyor. Yarışmalarda elde edilen toplam puan sporrcuların dünya klasmanındaki yerini belirliyor. 

20 YILIN ORTALAMASI YANILTTI
Organizasyon boyunca etkili olan kötü hava şartları yarışmanın nerdeyse yapılmadan tamamlanmasına neden oluyordu. Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya, yaşanan hava şartlarının kendilerini de şaşırttığına işaret ediyor. Yarışmanın Kuzey Kıbrsı’ta yapılmasının hazırlıkları sırasında son 20 yılın aynı tarihlerdeki hava şartlarına da bakıldığına dikkat çeken Ziya, yaşanan hava şartlarının 20 yıldır görünmeyen bir durum olduğunu belirtiyor. Ama bir kez bir yarışmacıların uçuş yapma fırsatı bulmuş olamaları nedeniyle organizasyon resmilik kazanmış oldu. Kuzey Kıbrıs tarihinde ilk kez dünya çapında bir organizasyonun resmi etaplarından birine ev sahipliği yaptı. Tatlısu’daki pistin gelecekte de uluslararası organizasyonlar için kullanılması bekleniyor. Bunun yanında Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ve Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya, ortak projelerle bölgeyi adrenalin sporları merkezi yapmayı planlıyor. Dünya klasmanında yapılan organizasyonun ilk ayağı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olan organizasyon, kalabalık sporcu sayısı ile de dikkat çekiyor.

ÖDÜL TÖRENİ ACAPULCO HOTEL’DE GERÇEKLEŞTİ
Üçgün ve değerlendirilmeye alınan bir atlayışla tamamlanan organizasyonda, ödül ve plaketler Acapulco Hotel’de verildi. Sponsör firmalar, sporcular ve organizasyonda görev yapan görevlilerin hazır bulunduğu gece, programın finali niteliğindeydi. Kısa taktim konuşmlarının ardından, yarışmada dereceye girenlere kupaları verildi.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu