Başkentin yeşil siyahlı ekibi Küçük Kaymaklı’da alt yapı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Haftanın altı günü çalışmalarını sürdüren Küçük Kaymaklı Akademisi, günden güne öğrenci sayısını artırarak büyümeye de devam ediyor. 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, futbol liglerini bu sezon oynatmama kararını geçtiğimiz gün açıklarken, alt yapı liglerinin ise oynanıp oynanmayacağı konusu belirsizliğini koruyor. Ülkemizde yıllardır alt yapıdan yetiştirdiği başarılı sporcularla bilinen başkentin yeşil siyahlı ekibi Küçük Kaymaklı da çalışmalarını sürdüren akademiler arasında yer alıyor. Spor servisi, Küçük Kaymaklı Akademisi’nin geçtiğimiz günkü antrenmanını yerinde takip ederek alt yapı koordinatörü Salih Sakallı’nın görüşlerini aldı. 
‘’Kaymaklı özüne dönecek’’
Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü Altyapı Koordinatörü Salih Sakallı; ‘’Yıllar önce Küçük Kaymaklı’da uzun seneler alt yapı antrenörlüğü yapan ve şu anda alt yapı koordinatörlüğü görevine getirilen Salih Sakallı yaptığı açıklamada, ‘’Biz Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü olarak tarihin her döneminde alt yapısına önem veren bir camiayız. Zaten A takımımızda forma giyen oyunculara bakıldığında bunu anlarsınız. Liglerin oynanmayacağı bu dönemde akademide çalışmalarımız devam edecek. Kaymaklı’da durmak yoktur’’ açıklamasını yaptı. 
5 hoca ve 150 oyuncu
Küçük Kaymaklı, her geçen gün akademideki öğrenci sayısını artırıyor. Salih Sakallı’nın alt yapı koordinatörlüğündeki yeşil siyahlılarda U20 ve U17 grubunda Birol Saiter, U15 grubunda Yener Yavuz, U7 ve U9 grubunda Mustafa Özpolili ve U3 ile U10 grubunda ise Evrim Belge hocalık görevini üstlendi. Haftanın altı günü antrenmanlarını sürdüren Küçük Kaymaklı Altyapısı, 150’ye yakın oyuncuyu da bünyesinde barındırıyor. 
‘’Kaymaklı, her şeyini tırnaklarıyla yaptı’’
Konuşmasının son bölümünde tesisleşme konusuna da değinen Salih Sakallı, ‘’Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü, bugüne kadar her şeyini devletten destek almadan kendisi yaptı. Maç sahamız, antrenman sahamız, halı sahamız, antrenman sahasının tribünü ve lokali vs.. tüm bunları bu kulüp kendi tırnaklarıyla yaptı. Böylesine güzel işler çıkaran bir kulübe devlet de artık katkı sağlayıp Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nı ışıklandırmalıdır. Tesisleşme konusunda çalışmalarımız devam edecektir’’ şeklinde konuşarak sözlerini noktaladı.
HABER ve FOTOĞRAFLAR: NECMİ USAL
 

Editör: Mehmet Kasimoglu