Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu BRT’de yayınlanan Hasan Topaloğlu ve Çelen Oben'in sunduğu Spor Gündemi programında yaptığı telefon bağlantısında gelecek sezon yabancı oyuncunun kaldırılacağını ve futbolcu sözleşmelerinin de gelmesi gerektiğini açıkladı

Yabancı oyuncu konusunda da önemli açıklamalar yapan KTFF Başkanı, “Oturup konuşacağız ve yabancı futbolcuları kaldıracağız. Bu sayede kulüplerin bütçeleri aşağıya çekilecek. Gençlerimiz de bu geçiş döneminde daha çok şans bulacak. En azından 1 yıl bu şekilde oynayıp dünyada ne olacağını görmemiz lazımdır.” dedi.Bu ülkede sporun duramayacağını ve devletin gençlere spor yaptırmak zorunda olduğunu kaydeden Sertoğlu, yabancı futbolcu konusu ile ilgili bir geçiş yılı da olması lazımdır. Bu duruma ayak uydurmak zorundayız.” diye konuştu.
Hasan Sertoğlu katıldığı canlı yayında futbolcu sözleşmeleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Futbolcu sözleşmeleri geri gelmelidir. Bunu Futbolcular Derneği yetkilileri ile yaptığım toplantıda da belirttim. Ama bu sözleşmeler Dünyadaki olduğu gibi değil de bizim şartlarımıza uygun, kulüplerimizi ve futbolcularımızı koruyacak şekilde olmalıdır.Ancak futbolda sözleşme sisteminin gelmesi Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu genel kurul kararı isteyen bir olgudur.”
Kulüpler bu konuda karar verecek. Oturup hepsini masaya koyacağız. Yeniden yapılanacağız. Yapılandıracağız.

Editör: Mehmet Kasimoglu