KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yapılması planlanan CONIFA turnuvası ve söz konusu birliğin üyeliğiyle ilgili açıklama yaptı. Sertoğlu, CONIFA’nın hedeflerinden uzaklaşmasından dolayı söz konusu turnuvaya katılmayacağımızı, ayrıca CONIFA’ya olan üyeliğimizi de mevcut koşullarda askıya aldığımızı bildiririm dedi.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu Conifa’nın Haziran’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılmayacaklarını açıkladı.
Sertoğlu dün konuyla ilgili basın bildirisi yayınlayarak Conifa üyeliğinin de askıya alındığını açıkladı. 
Hasan Sertoğlu dün bir televizyon programına telefonla bağlanarak konuya açıklık getirdi.
Sertoğlu Conifa’nın bazı siyasi grupları kendi bünyesine kattığını söyleyerek “Conifa özerk ülke deyip,  kabile gibi grupları bünyesine aldı. Bu bizi rahatsız etti” dedi. 
Hasan Sertoğlu Conifa’nın iki yıl önce düzenlediği organizasyona da aynı sebeple katılmadıklarını belirterek “hatırlayın iki yıl önce Batı Ermenistan diye bir takım vardı. O yüzden gitmemiştik. Bu yıl da Bu sebepten katılmıyoruz. Batı Ermenistan’ın bu kuraya katılacağını bilmezdim” dedi.
“Batı Ermenistan iddiasına göre, Türkiye’nin bir bölümünde yer alır.  Bu kabul edilemez. Ben Sertoğlu olarak buna asla müsaade etmeyeceğim. Bunu da Conifa’ya bildirdim. Bu takım burada olduğu müddetçe katılmayacağımızı bildirdim” dedi. 
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu başkanı Hasan Sertoğlu Conifa üyeliğinin askıya alındığını belirterek “Bu saatten sonra kimse oralarda Conifa’da devam edemez. Batı Ermenistan’ın orada olduğunu bile bile de etmemeleri gerekir. Etmeyecekler de.  Edebilirler ama o zaman da Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu bünyesinde olmayacaklar” dedi.
Liglerin başlamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Hasan Sertoğlu “Sağlık Bakanımız değişti. Türkiye’den ciddi miktarda aşı gelme durumu var. Bu yıl ligleri gecikmeli de olsa mutlaka oynatacağız. Oynanması için de elimizden geleni de yapacağız” dedi. 
KTFF sitesinde yayınladığı açıklamada ise şöyle denildi “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) olarak, hem ülkemizin içerisinde bulunduğu kötü pandemi koşulları hem de maddi açıdan geçirilen kötü günlerle birlikte, mevcut birliğin gerçek kuruluş hedeflerinden uzaklaşmasından dolayı söz konusu turnuvaya katılmayacağımızı, ayrıca CONIFA’ya olan üyeliğimizi de mevcut koşullarda askıya aldığımızı bildiririm”

Editör: Mehmet Kasimoglu