Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon konseyi başkanı Sibel Siber ülkede koronavirüs’ün durağan seyirde izlediğini belirterek bireysel sporların bire-bir antrenmanlara başlayabileceğini, temaslı sporların büyük risk taşıdığının altını çizdi.

Dr Sibel Siber katıldığı televizyon programında “bana göre kişisel fikrim bireysel ve temas olmayan tenis gibi atletizm gibi sporların antrenmanlarının bire bir hocasıyla birlikte test yapılmak koşuluyla antrenman yapabilirler” dedi.
Siber, Dünya Sağlık Örgütü’nün uluslararası organizasyonları 2021 yılına ertelenmesini önerdiğini ancak ülkelerin kendi salgın durumlarına göre iç organizasyonlarını düzenleyebileceklerini kaydetti.
Siber, salgının ikinci evresinin daha kontrollü olması gerektiğinin altını çizerek daha dikkatli olunması gerektiğini ve temaslı sporların büyük risk taşıdığının altını çizdi.
Sibel Siber, spor salonlarının daha riskli olduğunu ve spor salonlarının açık hava müsabakalarına ve antrenmanlarına  oranla daha çok risk taşıdığını belirterek daha geç açılmasının olası olduğunu kaydetti.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu