Ligin ilk devresinin sona ermesinden sonra gözler transfer dönemine çevrilirken, Cihangir’in yıldız oyuncusu kaptan Fırat Ersalan, Teknik Direktör Toygar Davulcu ve Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu’nun çarpıcı ve iddialı açıklama yapmalarına neden oldu. 

Devre arasının gelmesi ile birlikte takımına takviye yapmak için kolları sıvayan Yenicami’de Teknik Direktör Sedat Devecioğlu, Cihangir’in yıldız oyuncusu Fırat Ersalan’ı takıma katmak için yönetime rapor sunarken, Toygar Davulcu’nun transfer konusunda Sedat Devecioğlu’nun yanlış yol çizdiğini iddia etti.
Cihangir’in tecrübeli çalıştırıcısı Toygar Davulcu yaptığı açıklamada, Fırat Ersalan’ın Cihangir’in sadece takım kaptanı değil, her şeyi olduğunu söyledi. Fırat’ın Yenicami maçı öncesi yine bu konu ile ilgili arandığını aktaran Davulcu, çizilen yol haritasının zamanlama adına son derece yanlış olduğunu söyledi. Fırat’ın Yenicami tarafından istenmesinin son derece gurur verici bir olay olduğunu söyleyen Davulcu, ancak bu transferi yapacak olanın Yenicami yönetimi olduğunu, Cihangir adına ise muhatabın kulübün Başkanı Aytaç Karavezirler olduğunu vurguladı. Fırat’ın Sedat Devecioğlu tarafından 5-6 gün önce arandığını belirten Toygar Davulcu, bunu da kendisinin oyuncusu tarafından öğrendiğini dile getirirken, bu yaşananların doğru olmadığını aktardı. Fırat’ın Sedat Devecioğlu’nun ekibinden(malzemeci, masör v.s) tarafından transfer konusu ile ilgili olarak yine Yenicami maçı öncesi gündeme alındığını belirten Toygar Davulcu, zamanla ve çizilen yol haritası olarak ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. Sedat Devecioğlu ile istediği platformda bu ve benzeri konuları paylaşmaya hazır olduğunu aktaran Toygar Davulcu, belki de 1’den fazla kişinin laf taşıması sonucunda hem kendisinin hem de Sedat Hoca’nın yıpranma aşmasına gittiğini açıkladı. Yenicami’nin başkanının ve yönetiminde yer alan birçok ismin kendisinin çok sevdiği ve saydığı kişiler olduğunu aktaran Davulcu, kendisinin Toygar Davulcu olarak her soruya verebilecek cevabı olduğunu söyledi.
Yenicami takımının başarılı çalıştırıcısı Sedat Devecioğlu ise yaptığı açıklamada, Toygar Davulcu’nun son dönemde Yenicami takımına ciddi ithamlarda bulunduğunu söyledi. Kendisinin bugüne kadar hep sustuğunu ve sadece işini yaptığını söyleyen Sedat Devecioğlu, ancak Fırat Ersalan konusunda bazı şeyleri kabullenmenin mümkün olmadığını aktardı. Toygar Davulcu’nun Fırat’ın Yenicami maçı öncesi aranması veya transferini gündeme getirmekle ciddi itamda bulunduğunu, Toygar Davulcu’nun bunu ispatlaması durumunda ise kendisinin antrenörlük diplomasını yırtmaya hazır olduğunu söyledi. Davulcu’nun transferde çizilecek yol adına başkalarına yol göstermek yerine kendisini kontrol etmesi gerektiğini belirten Devecioğlu, Türkkan Delideniz, Mehmet Özeralp ve geçmiş dönemde Halil Turan transferlerinde bunun herkes tarafından bilindiğini söyledi. Fırat’ı takımına kazandırma adına yönetime rapor sunduğunu belirten Sedat Devecioğlu, bu konuyu ise daha fazla uzatmayacağını söyledi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu