Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararları BRT'de açıklarken spor yapılan sahaların 18 Mayıs’ta açılacağını bireysel antrenmanların da başlanabileceğini açıklarken temaslı yani (Maç ve Toplu antrenmanların) 1 Hazirana kadar bekletileceğini açıkladı.
Bakanlar Kurulu dün akşam gerçekleştirdiği toplantıda 18 Mayıs’tan itibaren bireysel anlamda yapılan sportif faaliyetler ve antremanlar spor alanlarında ve spor sahalarında serbest kalıyor.
Kararda yürüyüş parkularında, bireysel yürüyüş faaliyetleri ile kapalı kalacak piknik alanları, çocuk park alanlarında ve yeşil alanlarda da da sportif faaliyetlerde bulunmak serbest olacak. 
Karar uyarınca toplu olarak spor yapma yasağı ise 1 Hazirana kadar devam ediyor. 
Özersay daha önce spor ile ilgili alınan yasakların 1 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Özersay bireysel anlamda spor yapmanın mümkün olacağını, stadyum ve sahalarda spor yapmanın mümkün olacağını belirtirken, toplu olarak spor yapma yasağının devam edeceğini açıkladı.
Maddeler..
4. 18 Mayıs’tan itibaren;
- Marinalarda bireysel tekneler kişisel kullanıma açılıyor.
- Bireysel anlamda yapılan sportif faaliyetler ve antremanlar spor alanlarında ve spor sahalarında serbest kalıyor.
- Yürüyüş parkularında, bireysel yürüyüş faaliyetleri yapılabiliyor.
5. Piknik alanları ve çocuk park alanları 1 Haziran’a kadar kapalı. Ancak Piknik alanlarında ve yeşil alanlarda da da sportif faaliyetlerde bulunmak serbest.
10. 1 Haziran’a kadar; tüm sosyal etkinlikler, sportif müsebakalar, sinemalar, tiyatrolar, festivaller vb. toplu etkinlikler yasak.

Editör: Mehmet Kasimoglu