Türkiye Liseler Arası Hentbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden  Anafartalar Lisesi’nin dün Aksaray Anadolu Lisesi ile oynadığı maçın sonunda olaylar çıktı.

Aksaray Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın bitimine birkaç saniye kala kavga çıktı ve çıkan kavgada Anafartalar Lisesi hentbol takımından bir oyuncunun ellerinde ve ayaklarında ciddi berelenmeler oldu. İki oyuncunun da hastaneye kaldırıldığı ve hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Takım antrenörü Naciye Erdoğan eşliğinde hastaneden çıkan oyuncular aldıkları darp raporlarıyla polise giderek yaşanan olaylardan dolayı şikayetçi oldular. Olayın yaşanmasının ardından Spor Dairesi Müdürü Alkan Değirmencioğlu KKTC Ankara Temsilciliği ile görüşerek kafile ile ilgilenmelerini talep etti.
Hentbol Federasyonu başkanı Bahadır Ayhan ise takım antrençrü Cemaliye Erdoğan’ı arayarak olaylar hakkında bilgi aldı ve Türkiye Hentbol Federasyonu temsilcileri ile temasa geçerek kafile ile  ilgilenilmesini istedi.
Anafartalar Lisesi erkek hentbol takımı dün olaylı bir şekilde tamamlanan ve 21-19 kazandığı Aksaray maçının ardından yarın Bolu ile finale çıkmak için karşı karşıya gelecek.  Anafartalar Lisesi yarın oynanacak maçı kazanması halinde finale yükselecek.

Biz İyiyiz
Girne Anafartalar Lisesi Müdürü Erbil Hüryaşar maçın bitimine doğru çıkan olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bizler kafile olarak iyiyiz. Basında ve sosyal medyada yansıtıldıgı gibi kötü durumda degiliz. Bizleri merak etmeyiniz. Biz yarın da maçımıza çıkacagız.”dedi.
Hüryaşar’ın açıklaması aynen şöyle:
“Sevgili Velilerimiz, öğretmen arkadaşlarım, ögrencilerimiz ve dostlarımız bugün Aksaray da oynan Anafartalar Lisesi-Aksaray Endüstri Meslek Lisesi hentbol maçında bitime 3 saniye kala ve 21-19 galip durumda iken rakip takım sporcuları sonrada sahaya giren 200-300 kişilik ögrenci gurubunun saldırısına ugradık. Bu istenmeyen olaylar sonucunda bizler sağduyulu davranıp olayların büyümesini engelledik.Bu esna da sahada olan Ankara Atatürk Lisesi ve Bolu Özel Final Lisesi ögretmenlerinin de araya girmesiyle salondan çıktık.
Bu saate kadar salonda polis ve ambulans olmaması dikkat çekicidir.
Bizler kafile olarak iziyiyiz. Basında ve sosyal medyada yansıtıldıgı gibi kötü durumda degiliz. Bizleri merak etmeyiniz. Biz bugün de maçımıza çıkacagız.
Bu olay sonrası bizleri arayan Milli Egitim ve Kültür Bakanımıza, Müsteşarımıza, Spor Dairesi Müdürümüze, Ankara Büyükelçimize, Aksaraya kadar gelip bizi ziyaret eden Egitim Müşavirimiz ve Büyük Elçilik personelimize ,Kıbrısta olayın duyulmasından sonra arayan geçmis olsun mesajı atan tüm arkadaslarımıza teşekkür ederiz.”

Editör: Mehmet Kasimoglu