U17 Liginde şampiyon belli oldu. Baf Ülkü Yurdu, finalde karşılaştığı geçtiğimiz sezonun şampiyonu Yenicami’yi geriye düştüğü maçın son dakikasında attığı golle 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Böylece bu yıl ikincisi düzenlenen U17 Ligi’nin şampiyonu da Baf Ülkü Yurdu olmuş oldu. Kırmızı yeşillilere şampiyonluğu getiren golleri Mustafa Çağlar ve Ömer Ulaş kaydederken, Yenicami’nin tek golü Eray Sadıkoğlu’ndan geldi.

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı
Hakemler: İsmail Egeli, Serkan Başkaya, Mehmet Kazım Ünal, Özalp Ürüncüoğlu
Baf Ülkü Yurdu: Mehmet Güzel, Eren, Ahmet, Fevzi, Cemal, Ömer, Uğurcan, Aytan(80+4.Dk Vedat), Mustafa(80.Dk Yusuf), Hasan, Hüseyin
Yenicami: Furkan, Bekem, Saadettin, Doğukan(80.Dk Rifat), Mehmetali, Umut, Ada, Muhittin(75.Dk Asrın)Koray(68.Dk Mustafa Çil)Özgür(60.Dk Musa Can) Eran(13’Eray)
Goller: 62.Dk Mustafa Çağlar, 79.Dk Ömer Ulaş(BÜY)50.Dk Eray Sadıkoğlu (YAK)

Maçtan Notlar
Maçın henüz 2.dakikasında YAK savunmasının yaptığı hata sonrasında Ömer Faruk kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu yaptı ancak Furkan gole izin vermedi. 7.dakikada gelişen YAK atağında Eran’ın güzel pasında topla buluşan Özgür’ün sert vuruşu üst direkten döndü. 10.dakikada Baf Ülkü Yurdu’nun geliştirdiği atakta Ömer’in vuruşunu Furkan önledi. 23.dakikada BÜY futbolcusu Hasan, duran topta müthiş bir şut çıkardı, Furkan aynı güzellikte topu kornere çeldi. 27.dakikada sağdan gelişen BÜY atağında Ömer’in pasında Hasan çok sert vurdu, kaleci Furkan bu pozisyonda da gole izin vermedi ve ilk devre golsüz eşitlikle sona erdi. 50.dakikada Yenicami öne geçti. Bu dakikada ceza sahası içerisinde topla buluşan Eray’ın plase vuruşu direğe de çarparak filelere gitti (BÜY 0-1 YAK). 55.dakikada Yenicami futbolcusu Ada’nın güzel vuruşu kalecide kaldı. 62.dakikada BÜY futbolcusu Mustafa Çağlar rakiplerinden birer birer sıyrıldı, müthiş bir vuruş yaptı, savunmaya da çarpan top filelere gitti (BÜY 1-1 YAK). 79.dakikada soldan gelişen BÜY atağında Ömer rakibinden sıyrıldı ve plase bir vuruşla topu filelere göndererek maçın skorunu tayin etti (BÜY 2-1 YAK). 
 

Editör: Mehmet Kasimoglu