Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Spor Şurası Genel Kurulu’na katılmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti (TC) Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek, KKTC’nin TC ile birlikte spor ambargosunun aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacağını ifade etti.
Meclis Şeref Salonu’nda saat 09.00’da gerçekleşen kabulde, Kasapoğlu Türkiye olarak son 16 yılda spor alanında gerçekleştirilen hamle ve tesisleşmenin çok ciddi aşamaya geldiğini ve sporda başarı yönünde çalışmaların söz konusu olduğunu belirtti.
Bu çalışmalar ve KKTC ile iş birliği ile hem uluslararası arenada hem de yerel anlamda ortak faaliyet ve projelerin görüşüleceğini söyleyen Kasapoğlu, Türkiye’den Kıbrıs’a gelen gençlerin zihnen ve bedenen gelişmeleri için yapılacak çalışmaların mütalaa edileceğini kaydetti.

ULUÇAY
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay da konuk heyeti Adada görmekten ve spor şurasına katılacak olmasını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek, KKTC’nin uluslararası anlamda spor ambargosundan dolayı ne bireysel ne de takım yarışmalarına katılabildiğine işaret etti.
Yetenekli gençler için bunun büyük sıkıntı olduğunu belirten Uluçay, KKTC’nin TC ile birlikte bunun aşılması için ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacağını ifade etti.
Gençlik Dairesi ve Spor Dairesi’nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek adına çalışmalarını ve faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürdüğünü belirten Uluçay, spor şurasının ardından gerekli kaynak ihtiyacının karşılanması ve TC ile daha yakın işbirliği ile orta vadede bu konudaki politikaların gençler ve sporcular adına daha etkin noktaya taşınmasını beklediğini sözlerine ekledi.
TAK

Editör: Mehmet Kasimoglu