Üniversiteler Spor Federasyonu’nun düzenlediği üniversiteler arası hentbol turnuvasının Şampiyonu Kadınlarda UKÜ oldu. DAÜ ile karşı karşıya gelen UKÜ karşılaşmayı 37-16 kazandı.
YER: UKÜ Arena
HAKEMLER: Murat Özyay, Tolga Kınacı
DAÜ: Emine, Buse (1), Tuğçe (7), Belgin (1), Denitsa (2), Meryem (1), Çağla, Merve, Damla (4)
UKÜ: Betül (4), Nejla, Ebru, Büşra, Deniz (7), Neslihan (4), Sümeyye (1), Melisa (5), İremsu, Azize, Aleyna (8), Ayşe (5), Ülgen (3)
İLK YARI: 6-20
MAÇ SONUCU: 16-37

Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 2017-2018 sezonu üniversiteler arası kadınlar hentbol turnuvasında şampiyonluğa UKÜ ulaştı. Kadın takımı olarak sadece UKÜ ve DAÜ’nün katıldığı turnuva tek final maçı üzerinden oynandı ve UKÜ Arena’da oynanan bu karşılaşmayı UKÜ takımı 37-16 kazandı. Oyunda baştan sona üstün olan taraf deneyimli ve uzun zamandan beridir birlikte oynayan oyunculardan kurulu olan UKÜ’ydü. Karşılaşmanın ilk yarısını da 20-6 önde tamamlayan UKÜ’de özellikle bu yıl takıma katılan ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Aleyna attığı gollerle galibiyette önemli rol oynadı. İkinci yarıda da üstünlüğünü devam ettiren UKÜ karşılaşmadan 37-16 galip ayrılarak 2017-2018 sezonu üniversiteler arası kadınlar hentbol şampiyonluğunu elde etti. Karşılaşmada DAÜ’den Tuğçe ve UKÜ’den Deniz 7’şer gol kaydederken, günün en golcü oyuncusu attığı 8 gol ile UKÜ’den Aleyna oldu. Karşılaşma sonunda düzenlenen törende her iki takım oyuncularına madalyaları takdim edildi. UKÜ takımı sembolik bir kupayla da toplu bir fotoğraf çektirerek anı ölümsüzleştirdi.
Erkeklerde UKÜ Galibiyetle başladı
Üniversiteler arası erkekler hentbol turnuvasında ise UKÜ, DAÜ ve YDÜ takımları mücadele ediyor. Puan usülüne göre oynanacak olan karşılaşmalarda en fazla puanı alacak olan takım şampiyon olmuş olacak. Dün oynanan maçta UKÜ erkek takımı, DAÜ erkek takımını 29-19 mağlup ederek 2 puanın sahibi oldu.

Erkeklerde kalan maçların programı şöyle:
15 Aralık, Cuma
YDÜ-DAÜ
19 Aralık, Salı
UKÜ-YDÜ
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu