KKTC Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği Yakın Doğu Üniversitesi ile Koop Spor arasında 23 Kasım 2017 tarihinde oynanan Cumhuriyet Kupası final müsabakasında çıkan olaylar sonrasında hakem ve gözlemci raporları ışığında Ceza Kurulu’na sevk edilen kulüp yöneticileri, antrenör ve sporcularla ilgili karar verildi.

Kıryağdı ve Yalkut’a 1’er ay men 
YDÜ antrenörü Halit Kıryağdı’ya, Koopspor oyuncusu Kaspars Kambala’ya küfür ettiği gerekçesi ile 1 ay men cezası verilirken, Koopspor Başkanı Talat Yalkut’a, kötü tezahüratta bulunarak sportmenliğe aykırı davranışı nedeni ile 1 ay men cezası verildi. YDÜ Kulübüne ise taraftarları ve yöneticilerinin kötü tezahüratı nedeni ile sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle uyarı cezası verildi.

Kambala ve Mandiç’e ceza yok 
Koopspor oyuncusu Kaspars Kambala’nın, YDÜ oyuncusu Vukasin Mandiç’e yapmış olduğu hareketin yanı sıra, Mandiç’in rakip takım taraftarlarına yapmış olduğu hareketlerle ilgili hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir tespit olmadığından dolayı, hakemlerin Kaspars Kambala’nın hareketine bir faul çalınmamasından dolayı ceza yönetmeliği olarak herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığı belirtildi. 
Sahadan çekilme oluşmadığı için ceza verilmedi 
YDÜ’nün karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala kısa bir süreliğine soyunma odasına giderek oyun alanına dönmesi, maçın hakemler tarafından devam ettirildiği sabit olduğundan herhangi bir sahadan çekilme ile ilgili unsurun oluşmadığı belirtilen açıklamada, konu ile ilgili herhangi bir ceza verilmemesine, YDÜ antrenörü Halit Kıryağdı’nın hakemlerden izinsiz takımına sahayı terk ettirdiği için de sportmenliğe aykırı hareketi nedeni ile uyarı cezası verilmesine karar verildi.
Ayrıntılar VATAN'da
 

Editör: Mehmet Kasimoglu