Kıbrıs Vakıflar Bankası Süper lig final serisi 3.maçında YDÜ rakibi LAÜ’yü 76-69 mağlup ederek seride 3-0 öne geçti.4 maç kazanım esasına göre oynanan final serisinde Cuma akşamı yine YDÜ kazanırsa Şampiyonluğunu ilan edecek.LAÜ’nün koçu Arkan Arşehit cezası nedeniyle maçı yönetici odasında izledi.

Yer: NEU RA 25 Spor Salonu
Hakemler: Ahmet Maslakçı, Nusret Sırdar, Burak Pehlivan
YDÜ: LashardAnderson, Arif, Halil, İhsan, VukasinMandıc, Sercem, Berkem, Ahmet, Arda, NenadMısanoviç, Burak, Alp
LAÜ: Doğukan, Kemal, Doğukan Demirman, Hasan Kasap, Salim, Hasan İçer, Aytaç, Nazım, Ben Lawson, Onat, Berk, NemanjaManojloviç

Final serisinin 3.maçı karşılıklı basketlerle başladı ve ilk 5 dakika 12-7 YDÜ’nün üstünlüğü ile geçildi. Periyot sonuna doğru daha üstün olan taraf YDÜ bu periyotu 22-15 önde geçti. 2.periyotun 15.dakikası geçildiğinde LAÜ oyundaki üstünlüğü eline geçirdi ve 32-29 öne geçti. Daha toparlanan YDÜ Mandıc ile bulduğu sayılarla ilk yarıyı 45-38 önde tamamladı. 2.devreye de etkili başlayan YDÜ, özellikle Mandıç ve Mısanoviç ile rakip potada etkili oldu ve 25.dakikayı 53-44 YDÜ önde geçti. Periyot sonuna doğru topralanan LAÜ özellikle Ben Lawson ile oyuna tutundu ve 3.periyotYDÜ’nün 60-56 üstünlüğü ile noktalandı. Final periyotu ise çekişme içerisinde geçti. LAÜ Ben Lawson ve Manoljoviç ile etkili olurken, YDÜ’deMısınavoç, Mandıç ve Anderson etkili oyunu ile 35.dakika YDÜ’nün 66-60 YDÜ’nün üstünlüğü ile geçildi. Son dakikalrda LAÜ daha çok hata yapan taraftı ve YDÜ’den İhsan, Mısanoviç ve Ahmet 5 faul ile oyundan çıkmalarına rağmen YDÜ karşılaşmayı 76-69 kazanarak seride 3-0 öne geçti.
Ayrıntılar VATAN'da

Editör: Mehmet Kasimoglu