Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen Cumhuriyet Kupası final maçı sonunda Yakın Doğu Üniversitesi, Koopspor’u 72-66 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. Gecenin yıldızı 22 sayı üreten ve takımının kupaya uzanmasında başrol oynayan Vukasin Mandıc’ti. Koopspor’da Chrıs Johnson 27 sayı atmasına ragmen takımını galibiyete taşıyamadı.

Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Nusret Sırdar, Deniz Orhunöz, Çetin Yardım
Koopspor: Timur(7), Mert(4), Tuğberk, Kaan, Vedat, Mehmet, Andım(4), Chrıs Johnson(27), Enes, Marvın Domınıqe(7), Kemal(8), Kercem(9)
YDÜ: Doğukan, Halil(8), İhsan, Vukasin Mandıc(22), Sercem(10), Alp(1), Berkem(11), Ahmet(5), Berk, Ferit(9), Darryl Palmer(2), Günay(2)
Periyotlar: 1.(17-22), 2.(16-13), 3.(15-17), 4.(18-20)

2018 Cumhuriyet Kupası Basketbol maçlarında final karşılaşması Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynandı. Dün gece Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan Cumhuriyet Kupası Basketbol final maçında Koop Spor ile Yakın Doğu Üniversitesi, çok çekişmeli geçen final karşılaşmasıyla nefes kestiler. Karşılaşmanın ilk periyotunda çekişme hakimdi ve bu periyotu 22-17 YDÜ önde tamamladı. Koopspor 2.periyotta oyunda dengeyi sağladı ve son dakikaya önde girmesine ragmen son saniyelerde yaptıkları hatalar sonucunda YDÜ devreyi 35-33 önde tamamladı. 3.periyotta da heyecan,çekişme ve mücadele üst düzeydeydi. Bu periyotta özellikle Mandiç ile sayılar bulan YDÜ’ne, Koopspor’un Chrıs Johnson ile cevap verdi ve bu periyotu 52-48 YDÜ önde tamamladı. Nefeslerin tutulduğu final periyotunda ise daha az hata yapan YDÜ oldu ve Koopspor’u 72-66’lık skorla yenerek kupanın sahibi olmayı başardı. Final maçı sonunda düzenlenen ödül töreninde takımlara kupa ve madalyaları yetkililer tarafından verildi.
 

Editör: Mehmet Kasimoglu