Önemsiyorum.

Tufan Erhürman’ın dillendirdiği siyaset anlayışını önemsiyorum.

Bu anlayışın siyasetimize yerleşme şansı,  başta vekilleri, seçilmiş, görevde olan ve geçmişte seçilmiş olup da bu günlerde, tecrübeli hatta kimileri kendini duayen diye tanımlayan eski vekilleri olmak üzere CTP üyelerine, sempatizanlarına bağlı.

Bu gün için üzülerek söylemeliyim ki CTP  toplumu Tufan Erhürman’ın seslendirdiği siyaset anlayışından bir hayli uzak bir görüntü sergiliyorlar.

Herhangi bir konuda meclisi kilitlemek, KKTC devletini, halkını önemsememek, en azından partisel çıkarı halkın çıkarının önüne koymak demektir.

Muhalefette iseniz, bu size iktidarın, iktidar partisi veya partilerinin kendi aralarındaki anlaşmazlığı teşhir etmek için eşsiz sandığınız fırsatı vermez. Tam aksine sizin vereceğiniz bir oy ile kimin ya da kimlerin gündemdeki sorunun çözümüne takoz koyduğunu teşhir etme şansınızı ortadan kaldırıp, takozcu partinin hınk deyicisi rolüne soyunmuş olduğunuzu ve bundan da pek mutlu olduğunuzu sergiler.

Ayrıntıya gerek duymuyorum, olay- olaylar hepimizin gözleri önünde cereyan ediyor ve kimi vekilleri umursamasa da Erhürman’ın halk indinde yarattığı olumlu – umut verici durumu, böyle gelmiş böyle gidecek umutsuzluğuna sürükler.

2019 yılında çekimser kalmak aklın havsalanın alacağı bir şey değildir hele de bu çekimserlik pozisyonu,  kendini solda diye niteleyen bir partinin vekilinden- vekillerinden, PM kararlarından ( kimse PM nin bu yönde kararı yok demesin, PM konu hakkında karar alırsa o vekilceğiz o karara uymak zorunda kalacaktır ve eğer PM o vekilceğize çekimser kalma gerekçesini sormaz ve onu doğru- gerekli olduğu için bir kat daha doğru oy vermeye yönlendirmiyorsa, bir vekilin oy verip diğer vekilceğizin çekimser kalması komisyonu kilitliyorsa olay başka bir boyut,  bir siyasal yaklaşım haline gelir )

Evet yineleyim.  Tufan ve Kudret benim indimde KKTC siyasetine yeni bir soluk aldırmaya adaydırlar.

Onlar ve partileri lütfen dikkat