Kapıların açılması, geçişlerin başlaması konusunda TEK MUHATAP BENİM dedi,  bana göre KKTC Cumhurbaşkanı ve fakat Anastaseiedes’e ve diğer tüm Elen parti başkanlarına göre    ‘ toplum lideri’ olan Akıncı.

Haklı mı.

İrdeleyelim.

KKTC ile KC arasındaki kapıların açık tutulması ya da kapatılması konuları gönül arzu eder ki Akıncı’nın zannederek dediği gibi tarafların bir birlerini muhatap kabul ederek tartışmaları ve ortak kararları ile olsun.

Öyle midir peki.

Akıncı Mart ayı başlarındaki bütün tv haberlerinin kayıtlarını incelerse görecektir ki en az beş demeci vardır ‘ kapıların tek taraflı kapatılmış olması kabul edilemezdir’ dediği.

Peki bu demeçler Anastasiedes tarafından dikkate alındı mı. Akıncı Muhatap olarak kabul edildi mi.

Tabii ki hayır.

 Kendisinin KC cumhurbaşkanı olduğuna yönelik öz saygısını ve öz güvenini bir an bile terk etmeyen Bay Anastasiedes,  tıpkı kendinden önceki KC  Cumhurbaşkanları gibi,  KC Cumhurbaşkanı olarak kapıları açmak veya kapamanın, geçişlere izin vermek ya da vermemenin devletinin egemenlik meselesi olduğunu ve devletin başı olarak da egemenliği herhangi biri ile tartışmasının lûzumsuz ve yakıcı bir hata olacağını düşünüp dillendirerek,  Akıncı’yı bu konuda muhatap kabul etmediğini defalarca olduğu gibi yinelemiştir.

Kendisini KKTC iç politikasının tribünlerine oynar vaziyette bulmaya son zamanlarda bir hayli meraklı olan Akıncı, keşke ‘ eğer beni muhatap almadan tek başına bir karar alıp da kendince uygun bir tarihte kapıları açtım, geçişlere izin veriyorum’ derse Girye Anastasiedes,  bilmelidir ki  KKTC Cumhurbaşkanı olarak ben onun keyfi kararına,  hangi gerekçe ile isterse olsun tek başına aldığı kararı uygulamasına izni vermeyecek ve KKTC nin uygun bulacağı bir tarihite ve şartlarda geçişlere izin vereceğim. Yine Bay Anasatasiedes , bilmeli ve anlamalıdır ki, kendileri kabul etmese de,  KKTC sınırlarını ne zaman ve kimlere açacağı konusunda tek yetkili KKTC devletidir’ diyebilse.

Der mi.

Hiç sanmıyorum. Kafası seçimle, yeniden seçilmek hırsı ile karışmış olan Akıncı’nın artık müsamereyi bitirip müzakereci olduğunu içselleştirmesi gerekiyor.

 Taraftarlara tribünlerde iç politika tezahüratı ile üçlü çektirmeye hiç gerek yok.