Mustafa Sağyaşar'ı anımsayan var mı. Gençler bilmez, Sağyaşar Türk Musikisinin en kaliteli seslerinden biriydi. Hele de Dertleri Zevk Edindim Bende Neşe Ne Arar şarkısını ondan dinlemek öyle bir dertti ki zevkten murabba olur yumruk mezesi ile yatıştırılırdı Anglianın Rakının acı tadı.

  Aradan yıllar geçti belki elli yıl belki sesksen sene yeni bir DERT şarkısı yapıştı yakalara ' Ben zaten her acının tiryakisi olmuşum  / Ömür boyu bitmeyen dert ile yoğrulmuşum'

  Şarkıları andık geçelim.

  İnsanlık tarihinin detaylı olarak bilinen en eski devirleri TAŞ devirleridir. Yontma taş devri ve cilalı taş devri olarak ikiye ayrılan taş devirlerinde insanlar taşlarla neler neler yapmışlar.

  Taşlarla çok şey yapan insanlar taş ile tek bir şey yapmamışlar. Nedir İlkel dediğimiz insanların taş ile yapmadığı şey diye sorarsanız, ellerini taşın / taşların altına sokmamışlar. Ya ne yapmışlar, taştan aletler yapmışlar ve zaten insanlaşma sürecinin ilk aletleri taşın bizatihi kendisi olmuş, dal odun daha sonraki iş.

  İnsanlar taşın altına ellerini koyup da ellerini ezmektense, taşı taşın üstüne ekleyerek inşa etme yolunu tercih etmişler.

  Elimi / elimizi taşın altına koyacağız söylemi son zamanlarda dile, dillere pelesenk oldu. Özellikle siyaset adamları, siyaset kadınları, siyaset patronları, siyaset işçileri, siyaset köylüleri, siyaset esnafları, siyaset memurları ve siyaset cambazları hepsi ama hepsi elini / ellerini taşın altına sokmaktan dem vuruyorlar hem de kahramanca.

  Evet biliyorum mecaz yapıyorlar, öyle yapıyorlar da niye, taşı taşın üstüne ekleyerek inşa etme konusunda mecaz yapmak ya da benzeri bir dil cambazlığı yapmak akıllarına gelmiyor.

  Elin / ellerin taşın altına sokulması sonucunda ellerin ezilmesi ne işe yarayacaktır.

Akıl bilgilenme ve niyetle gelişir serpilir ve örgütü halkı sarıp sarmalayıp yarına varır.

  Niyet inşadan yana ise, ki öyle olmalı, inşa dediğim de inşaat değildir ha sakın öyle anlamayın. Güzel günleri inşa edebilmekten söz ediyorum, bayındırlıktan refahtan ama daha çok ferahtan.

  Ferah edebilmek için taşı taşın üstüne eklemek yarına varmak için iş başına ve akıl da başa