Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü tarafından geliştirilip, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nün katkılarıyla üretilen elektrikli araç “Z-Zero”, katıldığı ‘TUBİTAK-Batarya Elektrik Enerjili Araç Yarışları – Elektromobil 2017’ (Efficiency Challenge Electric Vehicle) yarışmasında tasarım ödülüne layık görüldü.
 DAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Kocaeli ili Körfez Yarış Pisti’nde 21-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen teknik ve dinamik sürüş kontrolünden ilk seferde geçerek, Türkiye ve yurtdışından 54 farklı üniversitenin oluşturduğu 70 farklı takımla mücadele eden Z-Zero, yarışı 20. sırada tamamladı.
 DAÜ Mühendislik Fakültesi, Makina Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı ve Mekatronik Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Davut Solyalı tarafından yürütülen elektrikli araç projesi “Z-Zero” ekibinde özellikle lisans ve lisansüstü öğrencilere yer verildi. Tamamıyla DAÜ bünyesinde geliştirilen “Z-Zero”, üniversitenin kendi imkan ve öğrencileri tarafından tasarlanıp üretildi. Proje, tasarım ve üretimi TÜBİTAK’ın belirlediği kural ve kıstaslar doğrultusunda en verimli batarya elektrik enerjili araç olarak üretilmesi hedeflendi.

Ayrıntılar VATAN'da
Editör: Mehmet Kasimoglu