Çocuklar, LTL öğrencisi çocuklar okul bahçesindeki bazı ağaçlara kuşlar için yuva yapmışlar.
 Son yıllarda okullarımız ve öğrencilerimizle ilgili okuduğum en güzel haber bu. Tabiidir ki bu güzel insani işin içinde LTL öğretmenlerinden en az biri de var.
Hepsine teşekkürler.
Kuşlar karşılık vermiş bu güzel eyleme ve yuvaya konmuşlar yumurtlamışlar kuluçkaya oturmuşlar çoğalmışlar.
Tabiat ana böyledir işte, iş- eylem yarıda bırakılmaz doğada.
Kuşlar ağaçlar otlar dağlar ovalar ve deniz ve kaya çiçek böcek elbette  koşullandırılmamış, talim terbiye köhne kuralları ile bozulmamış çocuklar kurtaracaktır hayatı ve dünyayı bu kötü gidişattan.
Umar ve dilerim ki LTL öğretmen ve öğrencilerinin, kuşların da katılımı ile yarattıkları bu şenlikli cıvıl cıvıl hayat ortamı, bütün öğrencileri,  öğretmenleri sarıp sarmalar ordan okul tüzel kişiliklerini sıçrar ve giderek okul aile birliğidir, eğitim bakanlığıdır diye yükselerek tüm KKTC yi dünyada hayatta yalnız değiliz ve her canlı diğeri ile kendi varlığının ifadesini bulur diye bir noktaya vararak hepimiz için daha yaşanabilir günlerin çağrıcısı olur.
Öğrencileri bir öğretmenin teşviki ile kuşlara yuva yapan bir halk devletin hükümetlerin  öncülük etmesi ile okulsuz köy, öğrencisiz okul, şenliksiz kahkahasız sokak bırakmaz.
Yetmedi mi 1950 doğumluların okuduklarını 2018 yılında da müfredat böyle buyuruyor mazareti ile ders niyetine okutmak.
Amazonun uzunluğu, Fatih Sultanın beyaz atı, nil nehrinin debisi ve benzerlerini vikipediadan öğrenmek gibi bir kolaylık varken, sırf ve sadece bu benzerlerini ezber ettirmek için 12 yıl mecburi
mektebe gitmek insanı ya taliban yapar ya da memur adı altında odacı.

Nilin debisini amazonun uzunluğunu ezber ederken biz ülke susuz kaldı.
Daha da kötüsü susuzluk çeken KKTC ye doğal ve kültürel müteffiki olan Türkiye’den gelen su, 1 adet devlet, 10 adet bakan ve bakanlık, 28 adet belediye bilmem kaç adet müsteşar müdür ve müşavirin varlığında denize akıp akıp duruyor ve biz…..
Biz bakıyoruz.
Bakmayan eyleyen nesiller için eğitim kurumu bizimle birlikte ayağa kalkmalı ve önce eğitimin sonra da herşeyin daha iyisini yapmalıyız.