Bilmeyenler de öğrenir belki niyetiyle 68 yaşında ilk mektep bilgileri vermek keyfli olmuyor ama çaresi yok. Yapacağız.
Türkiye toplumu dediğinizde, türk ve kürt halklarından,  yetmez nüfusları bu iki halk kadar olmasa da Süryanilerden, araplardan, elenlerden, ermenilerden söz etmiş olursunuz.
Fransa toplumu da fransızları, baskları, korsikalıları anlatır tıpkı İspanya toplumu dediğinizde, ispanyolları, katalanları, baskları anlatmaya çalışmanız gibi..
Avrupa toplumu dediğinizde, kapsama alanı, almanlar, fransızlar, italyanlar,ispanyollar, elenler, bulgarlar, sırplar, İngilizler, çekler, slovaklar ve diğerlerine kadar genişler.
Hal böyle iken…
Kıbrıs toplumu diyerek, türkleri, elenleri, ermenileri, maronitleri latinleri ve hatta ingilizleri anlatmaya çalışmak diye bir doğru dururken…
Yanisi şu, Kıbrıs toplumu elen ve türk halklarından dahi ermeni ve maronitlerden oluşur demek varken.
Halkları kapsayan toplum kavramını ne demeye olur olmaz, bilir bilmez kullanıyorsunuz, türk toplumu. elen toplumu diye diye, halk onlar halk.
Halk haktır, elbette zenginler, fakirler, köylüler, şehirliler, fenerliler, çetinkayalılar, berberler gibi çeşitli topluluklardan oluşur ama bir halka toplum derseniz işler sarpa sarar ki içinizde eksik ve daha da kötüsü yanlış bilgiden oluşan HALK KAVRAMINI KULLANMA KORKUNUZ KENDİNİ ELE VERİR.
Bilgisizlik ayıp değil ve fakat okuyarak, düşünerek, bilgilenmek varken bundan kaçınmak hem kendinize ve hem de etiketinize karşı yanlış ve ayıptır. Sorun kendi kendinize bakalım, meselâ İngiltere toplumu derken neyi kastedersiniz ve Skoç halkı demek varken, İrlanda halkı demek varken niye irlanda toplumu, skoç toplumu  deme yanlışına hiç düşmez ama iş ille de Kıbrıs türk halkına gelince bu yanlışı hem de gönüllü olarak ve iştahla, şehvetle yapıyorsunuz..
Hele bir de Kürt toplumu deme yanlışının ağzınızdan çıktığını hayal edin, amannn tanrınız korktunuz bu yanlışı yapmaktan değil mi.
Ben size doğrusunu yazayım.
Kürt halkı, türk halkı ve Türkiye toplumu.
Haydi tekrarlayın
Kıbrıs türk halkı, Kıbrıs elen halkı, ve Kıbrıs toplumu,
Nasıl ki Büyük Britanya adalarında ingiliz, ırısh,skoç, kelt halklarından oluşan İngiltere toplumu yaşıyor ise
Kıbrıs adasında da türk ve elen halklarından oluşan Kıbrıs toplumu yaşıyor.
Do you understand.
Yoksa USA aksanı ile mi duymak istersiniz.