Traş makinesi kullanmayı bilmeyen erişkin insan yoktur.

Kadın erkek herkes kullanmasını bilir ve kullanır da.

Buna rağmen berber,  kuaför olmak için eğitim şarttır, çırak kalfa basamaklarından geçmek ya da meslek liselerinde eğitim almak gerekir.

Futbol oynamanın yeter ki kakma atıp da birinin ayağını kırma,  iyi oynayamasan da kimseye bir zararı yok iken, kişinin takımda yer alması için yetenekli ve eğitimli olması gerekiyor.

Bütün meslekler için bunu uzatabiliriz,  Kıbrıs Elenleri ile BM nin Kıbrıs sorununu incir ipinden beter uzattıkları gibi.

Marangozluktan boyacılığa, kuyuculuktan kuyumculuğa,  kadar eğitim almak gerekiyor ve  bu gereklilikler iyidir.

Meslekler içinde bir meslek var mıdır ki eğitim gerektirmesin diye sorulsa.

Yoktur diyeceksin ki bunu doğru kabul eden tek sen değilsin.

Dünyanın her devletinde meslekler bir eğitim ile olası.

Bir meslek bile yok mudur eğitim gerektirmeyen.

Vardır.

Bir tek meslek vardır ki hiçbir eğitim gerektirmeden yapılagelmektedir.

İşte o eğitim gerektirmeyen meslek de aslında en çok eğitimi gerektiren bir iş olmasına karşın,  o işin meslek erbabları,  o mesleği  ne iş olsa yaparım abicilikten beter bir hale getirmiş olmanın rahatlığı ile milletvekili mesleklerini icra eden vekillerdir.

Kendilerini hiç de eğitmeden mesleklerini icra ediyor olmaları yetmezmiş gibi bir de bakan, başbakan olmak diye bir doyumsuzlukları da vardır bu mesleğin esirleri ve patronları olanların.

Misal Berlusconi’den tutun da Macron’a, Tony Blair’den baba oğul Bush’lara, Trumph’tan, taaa kimlere kadar onlarca hatta yüzlerce isim sıralamak olası bu eğitimsizlik şahaserleri için.

Ne trajik bir durumdur .

Sorumluluk duygusu, araştırma, sorunların tespit teşhis ve çözümü kesinlikle eğitimli donanımlı olmayı gerektirirken,  vekillerin sorumluluk,  araştırma donanma,  bilgili becerili olmak konusunda kendilerini eğitmemeleri siyasanın ciddi sorunsalı değil midir.

Şehircilik, peysaj eğitimi alırsınız ve şehir planlaması hakkında ilk söz-son söz  hakkınız hiç yok. Şehrin planlaması şu kadar vekilin iki dudakları arasına sıkışmış ve o dudakların sahipleri de gözlerini,  kulaklarını arsa sahipleri, spekülatörler, emlak simsarlarına filan dikmiş.

Sonuç mu.

Ne siz sorun ne ben yazayım demeycem, kendinize sorun kendiniz yanıtlayın.

Eğitim şart mı demişti popüler bir komedyen

Eğitim şart.

Seçmenler olarak kendinizi eğitin