Kıyamet ne zaman kopar diye düşünüyor musunuz.
Allah- tanrı tek ve fakat incil başka söyler bu konuda,  kuran başka tevrat daha başka zebur da bir şey söyler bir başka.
Meraklısı Nostradamus dan arar ve bulur.
Cumhuriyet gaztesinin Pazar ekinde ‘ tiyatro helâldir’ başlığını görünce Türkiye aydınlanmasında kıyametin 713 üncü kez koptuğunu da görmüş oldum.
Alber Camus’un bir sözü var ‘iki şey sonsuza kadar sürecek’ diye.
Biri sanat der, diğeri isyan.
Sanatçı, resmen, resmi olarak düzenlenen resepsiyonlara gürühlar halinde katılıyorsa ve gündemi belirleyenlerin kuyruğunda maşrabba olursa,  isyan çoktan bitmiştir ve zaten sanat bitmeden isyan bitebilemez.
Bir an bile düşünmek yeterli, gericiliğin kat ettiği yolun Türkiye’de nedenlerini anlayabilmek için.
Helâl gibi dini, üstelik de yobaz- ortodoksların, piyasaya sürdüğü berbat bir kavramı alır da tiyatro için kullanırsanız bu kadar pervasız bir şekilde..
Onlar da, habire ebisgevi yapıp bin yıl öncenin kavramlarını gündem yapıp koyacaklar önünüze ve fareli köyün kavalcısı peşindeki fareler gibi kapılıp gideceksiniz DÜNDEMlerine ( gündem diye
belirlediği şey iktidarların düne aittir üstelik de çok eski kokmuş bir düne ) cancağızlarım
Neyin sanat olduğu konusunda sıkı ve uzun yorucu bir ders programı şart okullarımızda yoksa bu gidişle yarının büyükleri, yan yana , alt alta sıralanmış süslü kelimeleri, kağıda tuvale daha başka yerlere çizilen desenleri, karalamaları, renk leke benenkleri, sanat ve bunları yapanları da sanatçı belleyecek ki o sanatı OR RESSAM evren paşa da yapardı. O konuda haklıydı. Haklıydı çünkü sanatın ne olduğu konusunda bilgi birikimi bir yana kırıntısı dahi yoktu.
Şimdilerde bizde de san’AT süreci böyle çalışıyor.
Ortalık kelime cümle, renk leke benek vs vs ve galeriler lafazanlıklar taklitlerden geçilmiyor,  açılışlar resepsiyonlar gırla.
Hani ürkütsek san’ATçıları, davetiyeleri saçılacağından dolayı sayamıyacağız o kadar çoklar ki insan başına 2 san’ATKÂR , metrekareye de 45 san’AT ÜRETİMİ düşecek
Az durun düşünün.
Düşünün çünkü ülkemizdeki berber sayısını çok aştı san’ÂTKÂR sayısı velâkin sanat traş değil ve sanatçı da traş etmez.
Kıyamet kopmuş demektir sanatın gündelik iş zenaat hele de memuriyet sayılması ile.