Tribünde koyu taraftar, holigan taraftar iseniz hele de hakemin düdüğü sizin takımın aleyhine düüüüüüt ettiğinde, eskiden ipne hakem diyE nağra atılırdı, daha eskilerde hakeme renga ya da hakemin gözüne gözlük.

Ne değişti de faşist oldu hakemler.

Hem de çok meraklısı ve dahi tiryakisi olduğunuz literatür ile bakarsak, gerçek anlamda burjuvazinin ve proleteryanın olmadığı ve fakat çokk zenginler, zenginler, orta halliler, fakirler ve en azından içinizden geçen ve sıkça de dilinize, medyanıza düşen şekli ile gacolar, ficalar, elemanlar ve  sarışın güzelleri dışarı Slavlar ile uzak doğulular Afrikalılar gibi katmanlardan oluşan bu kozmopolitan yapılanmada nasıl olur da faşizm ve faşist kavramları bu kadar yapışır dilinize.

Yakın, çok yakın tarihimize göz atalım, İrsen Küçük mü faşist idi, yoksa İrsen Küçük’ün bakışını tiye alan mürekkep yalamış kendini sol marka ve bulunmaz hint kumaşı zanneden gençlik kolları başkanının bu yaklaşımı mı faşizandı.

İki lafınızdan biri Hüseyin değil de ‘ İseyin’ olan Özgürgün mü faşist idi.

Şüphesizdir ki, en azından benim açımdan UBP iktidarları ister tek başına ve isterse koalisyon olsun, iyi, doğru yönetemediler ülkeyi, beceriksizlik, partizanlık, yolsuzluk evet vardı, ama bunların hiç biri bir partiyi faşist parti yapmaz.

Ersin Tatar için faşist kavramını kullanmak kadar abes bişey olamaz,  olabilemez, lâkin ayni ağızların, Özersay’a da hatta başbakan iken Erhürman’a da ayni çamuru attıkları medyamızda sabittir.

Kıbrıs Türklerinin Kıbrıs Rumları ile eşit haklara sahip olduğunu her dillendirdiğinde, biri hariç ayni ağızların Akıncı için de ayni iftirayı pervasızca kullandıkları da biliniyor.

Bu nokta da herkes hürdür istediğini düşünür ve yazar diyemeyeceğim, çünkü hürriyet çok ciddi bir kavramdır ve bilgi ile donanım ile beslenmiyorsa aklın, hür olunması olasılığı yoktur.

Ve fakat herkes serbesttir istediğini yazar, yazdıktan sonra düşünür gibi yapar, söyler, elin ağzı torba değil serbesttir, söyler söyler.

Karga gak der, kuş cik ve bu sesler kuşun karganın hürriyetini değil ama o sese mahkumiyetini gösterir.

Kuş kadar özgür olmak isteyenlere tavsiyem, kuşların göç yollarını düşünsünler. Yıllarca ayni yolu uçar kuşlar, kuş kadar özgür olanların da başka bildiği yol yok.

Hep beraber inandınız, ezber ettiniz, bataklıkta gül bitmez safsatasını.

Ne güller var çevrenizde, siz görmezden gelseniz de