Halen de hurdalık olarak mı kullanılıyor bilmem.

Mağusa Kapısı hısar altından başlayarak Gençlik Gücü kulübünün orası, arada Yeni Saha ( Yusuf Kaptan sahası ) Mücahitler Parkı devamında Kuğulu Park Cumhur Başkanlığı  hısar altı, Çetinkaya ve Taksim sahası.

Alın size çok az para ve yoğun emekle, bilgi ve beceriyle bölgede bulunan okulların ve spor kulüplerinin de fikrini ve emeklerini de talep ederek ve alarak Lekoşa sur dışına doğal yemyeşil bir park yaratmak olası.

Gölgesi olan ağaçlar, yenidünya, mandalin, limon gibi meyveli ağaçlar, altıntop, erguvan gibi mevsimi geldiğinde en pahalı elmas kolyelerden kat kat güzel bir kolye Lefkoşa’ya.

Çocukların, gençlerin gönüllerince oynayıp eğleneceği, oluşturulacak kay-kay , akrobatik bisiklet alanları ile delikanlılıklarını tehlikesizce gösterebilecekleri bir hayal.

Lise öğrenci orkestralarının keyiflerine göre çalacakları müzik ve dans gecelerinde de sadece öğrencilerin katılacakları dans ve flört geceleri. ( bu salgın ila nihaye sürecek değildir )

Çok zor değildir hatta hiç zor değildir gündelik hayatı güzelleştirerek daha insanca daha keyfli yapmak.

Misal ; hisar üstüne basit bir teleskop kondurarak, niye birden fazla değil, derse belediye ve bakanlık tadından geçilmez. Beş teleskopla geceleri gökyüzünü, yıldızları, takım yıldızlarını, Samanyolu’nu izleyen inceleyen kendi aralarında ve öğretmenleri ile tartışan gençlerin olması hepimiz için yarınlara dair bir güvence değil de nedir ki.

Benzeri yaklaşımlar her şehrimiz ve hatta kimi köylerimiz için de olası ve daha kimbilir neler, neler var çok az para ve çok sevgi çok ilgi ile, gençlerimiz için yapabileceğimiz.

Halk sağlığı ve ilk yardım konularında hekim örgütlerimiz, sağlık bakanlığı, trafik müdürlüğü, iç işleri bakanlığı yukarıdakine benzer eylemler ortaya koyabilir pekala.

Gönüllü iki doktor iki hemşire, trafik subayları, itfaiye yetkilileri, sivil savunmacılar uygun ve güzel alanlarda ilk yardım ve halk sağlığı kamplarında eğitim ve arta kalan zamanlarda eğlence harmanlaması ile kamp düzenleyemez mi.

Yapılacak çok iş var.

Gelin görün ki birbirimizi aşağılayarak, kapışmayı tartışma zannederek tüketiyoruz günleri ve kendimizi.