Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “Trafik güvenliği ve ulaşımda değişim için” düğmeye basmış. 
Bakan Atakan’ın açıklamaları hayli ilginçtir.  Hangi anlamda?
Bu memleketin bakanlık koltuğundan kimler kimler geldi geçti şu anda hatırlayamıyorum.  Lakin genç ve dinamik bir bakan olması anlamında heyecanlarını hayli ilginç buluyorum.
Temas ettiği en önemli noktalardan birisi, “problemli kavşaklar”mış.
Bununla beraber trafiğin iyileştirilmesi için, dünyanın kullandığı “7E” sisteminin uygulanmasına geçişi hedefliyor Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan.
İsterseniz Atakan’ın şu sözlerini yazıya alalım ve yoruma geçelim...
"Toplum olarak yıllardan beri farkındayız ki,  Kuzey Kıbrıs’ta gereken trafik güvenliği ve ulaştırma sistemininin oluşturulamaması, bizi vahim ötesi bir duruma getirdi.  Tüm statistikler ve her gün yayınlanan haberler, bu durumu açıkça ortaya sermektedir.  Çok üzücüdür ki,  geçmiş yönetimler bu farkındalığı gerektiğince ortaya koyamadılar ve bu vahim ötesi durumu değiştirmeyi düşünmek dahi istemediler.  Biz daha önce yapılmamış bir değişim gerçekleştirmek için buradayız.”
Atakan’ın bu sözlerini biraz da gençliğine ve heyecanına bağlıyorum.  Her ne kadar bu sözlerinde biraz politika koksa da, gelmiş geçmiş Bayındırlık ve Ulaşrıma Bakanlarının “hiçbirşey yapmadıklarını ve farkındalık yaratmadıklarını” söylemek, sanırım biraz da haksızlık olur diye düşünüyorum.
Bu camiadan çıkan bir bürokrat olarak geçmiş bakanların nasıl hizmet verdiklerine ve farkındalık yarattıklarına bizzat ben şahit oldum.  Onların heyecanları ve üretkenlikleri, kendi dönemleri içinde meydana gelen gerekliliklerdi.  O zaman neler yapılabilirdi?  Veya dünyadaki yenilikler ülkeye nasıl gelebilirdi?  Bütün bunlar defaten bakanlık düzeyinde konuşulmuş ve olabilecekler yapılmıştı. 
24 Temmuz 1974 doğumlu Tolga Atakan, 44 yıllık yaşantısında genel anlamda KKTC’nin fiziki, ekonomik ve kültürel yönden ne gibi değişikliklere uğradığını, nasıl geliştiğini, nasıl büyüdüğünü ve buralara nasıl gelindiğini herhalde gözlemlemiştir.
Doğu-batı karayollarını, kuzey-güney karayollarını, “hiçbir şey yapılmadığını” iddia edilen geçmiş bakanlar ve idareciler yapmıştır.  İletişim ağları da onların dönemlerinde kurulmuştur.  Sanayi bölgeleri, üniversite hayatı da hep onların zamanlarında gelişmiş ve bugünlere kadar gelmiştir.
Sadece savaş sonrasında ülkenin yeniden yapılanması, tüm devlet dairelerinin oluşması, pasta gibi bölünen Kıbrıs’ın kuzey yerleşim bölgelerine yeni yol ağları yapımı hep o zor günlerin eseridir.  Bütün o emekler harcanmasaydı, binlerce insan gecesini gündüzüne katarak bir vatan yaratmasaydı, şimdiki bakanlıklar ve onlara bağlı daireler, deneyimli mimar mühendisler olur muydu?
Bir diğer deyişle eski yöneticilerin hiçbirşey yapmadıklarını ve farkındalık yaratmadıklarını dile getirmek haksızlık olur diye yine düşünüyorum.
Tolga Atakan ve ekibinin geliştirmek istediği veya geliştirmek için kolları sıvadıkları “7E” sistemi, elbette ki alkışlanacak bir girişimin sürecidir.  Bir diğer deyişle “eskilerin yaptıklarına yenilerini ekleme” anlayışı içinde Tolga Atakan ve ekibini kutlamak istiyorum.
Atakan’ın sözünü ettiği bu sistemin yedi özelliği şunlardır:
-Denetim, mühendislik, eğitim, acil hizmetler, açığa çıkarma, değerlendirme ve teşvik...
İnşallah hayata geçirmek istedikleri sistem, ülkenin hayrına olur ve bu gelişme süreci içinde “çağdaş trafik ve çağdaş ulaşım” mekanizmasını çalıştırabilir.
Elbet bir gün Tolga Atakan da kendi hizmet dönemini tamamlayıp sivil hayata döndüğünde, halen işgal etmekte olduğu koltuğa bir başka bakan oturacak.  Ve o bakan da, “Bizden önceki bakan şunları eksik bıraktı, şunları yapamadı” da diyebilecek.
Kısacası geçmişi değil, geleceği konuşmak ve yapıcı olmak lazım.  Hatta bunları konuşurken de kesinlikle tribünlere oynamamak lazım.  O nedenle Atakan’ın açıklamaları beni böyle bir yanıt vermeye mecbur bıraktı diyebilirim.
Bunlar güzel şeyler.  Ancak Sayın Atakan’ın unuttuğu birşey vardır ki, o da halk eğitimi ve halk bilincidir.
Siz istediğiniz kadar trafik ve ulaşım için türlü projeler ortaya koyun, halk yeni gelişmeler için eğitilmez ve olaylara adapte olamazsa, ağzınızla kuş kapsanız, hiçbir yere varamazsınız.
Bu konuda önyargılı değilim.  Olmamam gerekir.  Çünkü Tolga Atakan, halen kendi dönemini yaşıyor ve yenilikçi vizyonu ile tuttuğu makamın hakkını vermeye çalışıyor.  Daha da açıkçası ülkesi için olumlu projelere imza atmak istiyor.
Hele bir bekleyip görelim şu uygulamaları ve “sıfır olan vizyonu” nasıl artıya geçireceğini. Şayet gerçekten trafik, ulaşım ve ülkenin fiziki olumsuzluklarını giderebilirse bravo deme hakkımız olacak.
Yine de kötümser değil, iyimser olmak isterim Tolga Atakan için.  Gençtir ve dinamiktir.  Yeniliklere açıktır ve dünya yeniliklerini takip ediyor, tıpkı bütün Atakanlar gibi...
Hele bir işin içine girsinler bakalım çalışmalar ne sonuç verecek, görelim...