Avrupa Avrupa duy sesimizi

Bu gelen özentinin ayak sesleri.

Avrupa ve Avrupalı olmak ne kadar da şişirilmiş bir balon.

Evet Rönesans çok önemlidir, evet aydınlanma çağı diye sarıldığımız şey de önemlidir ve evet Rönesanstan hemen sonra icatlar kaşifler ve keşiflerle denizler aşılmış  ve Latin Amerika’nın hayat damarları, koca Aztek ve Maya uygarlıkları nerdeyse son insanına kadar yok edilmiştir Avrupa’lı uygarlar! Tarafından.

Afrika Asya kıtalarının tüm doğal kaynakları yağmalanmış ve koca kıtalar insanları ile birlikte sömürgeleştirilmiştir.

Avrupa, Avrupa ah uygarlığın merkezi, Avrupa’lı olmak gibisi var mı.

Dünya tarihinin iki en büyük harbi Avrupa da, Avrupa’lılar tarafından başlatılmadı mı.

Yine tarihin gördüğü en gaddar diktatörler Avrupa devletlerinden Avrupa’lılar arasından çıkmadı mı.

Hitler bir Hindu’ değil bir Alman’dı ve Mussolini bir Paki değil İtalyan’dı, Salazar Fellah değildi, ve Franco Garasakal değil İspanyol’du.

Avrupa ve Avrupa’lılar dünyanın, hayatın uygarlığın gelişmesine evet büyük katkılar da yaptılar ve bu katkılar dünyanın başka bölgelerinde yaşayan insanlardan daha fazla değildir.

Düşününce insanlığın gelişimine yol açan her bir şeyin insanlığın ortak, evet ortak, bir birinden habersiz olsa da ortak çabalarının sonucu olduğunu görüp anlayıp, kabullenmemiz gerekiyor. Çatal kaşık, sandalye yorgan tekerlek bütün bunlar ve daha niceleri insanlığın ortaklaşa geliştirdikleri ve daha niceleri

Hatta uçağı ya da gemiyi icat etmekten söz edebilir miyiz kuşun uçmasını, Hazerfan Çelebi’nin kanat takmasını, balığın yüzmesini göz ardı ederek.

Avrupa ve Avrupa’lıların bu günün dünyasında sahip oldukları tüm olanaklara dünya üzerindeki bütün halklar da sahip olabilirdi eğer Avrupa’lıların, Avrupa’nın, AB nin doymak bilmez aç gözlü sömürücülüğü olmasaydı.

Yine de güzeldir Avrupa, dünyanın diğer yerleri gibi.

Ve yine de tekrarlıyorum insanlık tarihinin en gaddar, en kıyıcı harplerini Avrupa’lılar Avrupa da başlatmıştır.

Ve bu gün de, tarihin gördüğü en rezil, en faşizan sınırlarını Avrupa’lılar Avrupa da uygulamaktadır AB sınırları olarak hem de ‘’sınırsız bir insanlık uygarlık projesi’’ adı altında